Opgeven staat niet in het woordenboek van Ten Voorde: 'Zonder wrijving geen glans!' Interviews
Interviews

Opgeven staat niet in het woordenboek van Ten Voorde: 'Zonder wrijving geen glans!'

Opgeven staat niet in het woordenboek van Ten Voorde: 'Zonder wrijving geen glans!'

Larry ten Voorde knokte keihard zijn weg naar de dubbele zege op de Nürburgring na een paar uitdagende weekenden in de Porsche Mobil 1 Supercup. De meervoudig wereldkampioen denkt geen enkel moment aan opgeven en zal altijd blijven vechten voor overwinningen. De Tukker kijkt ernaar uit om het momentum van zijn weekend in Duitsland mee te nemen naar zijn thuisrace in Zandvoort. Het gevoel in de auto blijft voor hem onbeschrijfelijk.

Voorafgaand aan de zomerstop van de Porsche Supercup ging het niet helemaal van een leien dakje voor GP Elite en haar kopman Ten Voorde. Daarom besloten ze om het over een andere boeg te gooien tijdens het raceweekend op de Nürburgring. Ten Voorde, die actief is in zowel de Porsche Supercup als de Porsche Carrera Cup Duitsland, beloonde het harde werk van zichzelf en het team met een fantastisch weekend. Het voelde dan ook goed om weer met de champagne te spuiten en de bokalen vast te houden.

'De verwoording champagnespuiten en bokalen omhooghouden is denk ik heel goed', trapt Ten Voorde af in gesprek met F1Maximaal tijdens de JACK'S Racing Days op het TT-Circuit in Assen. 'Er zaten natuurlijk twee gevoelens aan vast. Het eerste gevoel: niet opgeven. En het tweede gevoel: het zware weekend in Spa', gaat de 26-jarige verder. 'Dat was één van de zwaarste weekenden van mijn carrière, en ook voor GP Elite.' Ten Voorde en het Porsche-team uit De Rijp hadden het lastig op het Belgische circuit. Regen gooide roet in het eten en het ging met de auto niet zoals verwacht.

Tekst gaat verder onder de foto

Opgeven staat niet in het woordenboek van Ten Voorde: 'Zonder wrijving geen glans!'
Ten Voorde pakte twee zeges op de Nürburging na een lastig weekend in België. (Foto: GP Elite)

Ten Voorde verloor plekken bij de start van de race en vanwege het chaotische verloop kon hij die plekken niet meer goedmaken. 'Om zo weer terug te komen laat veel van je karakter zien. Om dat om te zetten in twee keer goud op de Nürburgring, daar doen we het natuurlijk voor', zegt Ten Voorde met een brede lach op zijn gezicht. 'Vanuit daar gaat het echt door, ik heb nu elf raceweekenden achter elkaar. De vaart zit erin, en ik ben erg dankbaar en blij', vervolgt de Tukker, die in het weekend van 11-13 augustus gastrijder is in de Porsche Carrera Cup Benelux. 'Ik wil Jochem (van de Wiel, eigenaar JW Raceservice, red.) van JW Raceservice bedanken dat ik dit weekend mag rijden.'

Ten Voorde glundert: 'Het was gewoon man met machine'

Ook op Assen ging het Ten Voorde op vrijdag en zaterdag voor de wind. De Nederlander was razendsnel en pakte op zaterdagochtend de poleposition, waarna hij ook de eerste race won. Op zondag was hij wederom succesvol. Dat is het tegenovergestelde van de moeite die hij eerder leek te hebben tijdens de weekenden van de Porsche Supercup. 'Zonder wrijving geen glans!' begint Ten Voorde over de uitdagende weekenden die hij achter de rug heeft. 'Als we goed wrijven, komt er een heel mooie glans. Dat hebben we dit jaar ook zeker gedaan. We hadden niet echt een lekkere balans en konden niet aanwijzen waar dat nou aan lag. Dan ga je bepaalde dingen doen die niet altijd de beste zijn', legt de 26-jarige uit.

'We kwamen tijd tekort. En ik had het idee dat de anderen het wat makkelijker hadden als er een tijd gezet moest worden. We hebben doorgezet en een andere benadering gepakt op de Nürburgring, en dat was supergaaf. We hadden een goede balans met de auto. Ik moest mezelf wel wat aanpassen, maar dat laat zien dat je nooit uit bent geleerd. Het maakt niet uit hoeveel titels, podiums, races je hebt gewonnen. Het was gewoon man met machine', zegt Ten Voorde. De Tukker staat momenteel tweede in het kampioenschap van de Porsche Carrera Cup Duitsland, slechts vijf punten achter zijn teamgenoot Loek Hartog. In het Porsche Supercup-kampioenschap staat Ten Voorde op de derde plek.

'En weet je, ik sta er toch met een big smile, en die nemen ze mij niet af'

Over twee weken zal het Porsche Supercup-circus neerstrijken in de duinen van ons kikkerlandje. Ten Voorde heeft al eerder aangegeven dat de overwinning met de Formule 1 op zijn bucketlist staat, en dat is vanzelfsprekend niet veranderd. 'Ik ga er alles aan doen om het voor elkaar te krijgen', zegt Ten Voorde strijdlustig. 'Dat is ook zeer belangrijk om het kampioenschap levend te houden. We komen gewoon knetterhard terug. Ik weet gewoon: ik strijd tot het einde. Daar kan ik mezelf niks in verwijten en ik hoef me ook niet meer druk op te leggen. Ik weet dat ik er vol voor ga, en het team ook. Volgende week rijd ik ook weer voor de Porsche Carrera Cup Duitsland, dus ik maak veel meters nu. Het spelletje vind ik veel te mooi. Het gevoel in de auto is onbeschrijfelijk.'

Tekst gaat verder onder de foto

Opgeven staat niet in het woordenboek van Ten Voorde: 'Zonder wrijving geen glans!'
Ten Voorde hoopt in Zandvoort weer te kunnen zegevieren. (Foto: GP Elite)

De energie van Ten Voorde werkt aanstekelijk. De Tukker lijkt onvermoeibaar door te kunnen gaan, en zijn passie en liefde voor wat hij doet is duidelijk zichtbaar. 'Je kan het glas halfleeg zien, maar ook halfvol', zegt Ten Voorde over zijn mentaliteit. 'Met het glas halfleeg kom je niet zover. Met het glas halfvol krijg je openingen', zegt de meervoudig wereldkampioen. 'Als het glas halfleeg is, kijk je naar de bodem. Als het glas halfvol is kijk je omhoog. Daar zit de ruimte. En zo sta ik erin. Alles wat je doet maak je maar één keer mee, dus volle bak!' straalt Ten Voorde. Dus het is altijd plankgas? 'Ja, zeker!' lacht de 26-jarige. 'Een weet je, ik sta er toch met een big smile, en die nemen ze mij niet af.'

Door: Shanna Lutgert

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws