Marko countert Wikipedia-uitspraak Wolff: 'Is het meest gelezen medium van allemaal' Formule 1
Formule 1

Marko countert Wikipedia-uitspraak Wolff: 'Is het meest gelezen medium van allemaal'

Marko countert Wikipedia-uitspraak Wolff: 'Is het meest gelezen medium van allemaal'

Helmut Marko heeft de Wikipedia-uitspraak van Toto Wolff gecounterd. De adviseur van Red Bull Racing geeft aan dat het record een stuk belangrijker is dan de Mercedes-teambaas doet vermoeden. Max Verstappen heeft tien zeges op rij weten te boeken en daar zijn enkele mensen binnen Red Bull zelfs een klein beetje teleurgesteld over. Verstappen verbrak namelijk een record dat toentertijd werd gevestigd door een coureur van de Oostenrijkse renstal.

De wereld van de Formule 1 heeft zich na de Grand Prix van Italië vooral beziggehouden met het behaalde record van Verstappen en de woorden van Wolff na afloop van de race. De teambaas van Mercedes stelde dat de statistieken van Verstappen alleen leuk zijn voor Wikipedia en dat er toch niemand is die dat leest. De Oostenrijker heeft van verschillende mensen al kritiek ontvangen over zijn uitspraken. Oud-Mercedes-coureur Nico Rosberg vond de uitspraken van zijn voormalig teambaas bijvoorbeeld opmerkelijk.

Het team van Red Bull wil zich niet al te veel bezighouden met de woorden van de Mercedes-teambaas. Toch schuwt Marko een klein trapje na niet. 'Misschien kun je Wolff vertellen dat het het meest gelezen medium van allemaal is', countert de adviseur van de Oostenrijkse renstal bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Het is niet zo onbelangrijk. Dus we zijn blij en we zullen deze records meenemen. Het maakt deel uit van de motivatie. En hoe meer we winnen, des te belangrijker het wordt.'

Klein beetje teleurstelling in Red Bull-garage

Dat Red Bull het record van Verstappen belangrijk vindt, betekent niet dat de coureur zelf veel geeft om zijn recordzege. De tweevoudig wereldkampioen houdt zich naar eigen zeggen niet bezig met het verbreken van records, maar bij Red Bull ziet iedereen het toch wat anders. 'Max zei aan het begin dat hij niet zo geïnteresseerd was. Maar als je vraagt wie de meeste polepositions heeft, weet hij alles tot in detail. Deze tiende overwinning op rij betekende veel voor hem.'

Op het circuit van Monza verbrak Verstappen het record dat op naam stond van een voormalig Red Bull-coureur. Sebastian Vettel wist in 2013 het record op negen zeges op rij te zetten. Binnen het team heerst toch een klein beetje teleurstelling dat het oude record verbroken is. 'De ingenieur die met Sebastian Vettel heeft gewerkt en de groep eromheen waren niet allemaal zo enthousiast dat het record was gebroken. Maar bij elk record komt nog meer motivatie, nog meer passie. En dat is de kracht van dit record', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws