Piastri een jaar te vroeg F2-kampioen: 'We hadden niet verwacht dat hij mee zou doen om de titel' F2 & F3
F2 & F3

Piastri een jaar te vroeg F2-kampioen: 'We hadden niet verwacht dat hij mee zou doen om de titel'

Piastri een jaar te vroeg F2-kampioen: 'We hadden niet verwacht dat hij mee zou doen om de titel'

Het nieuwste Australische toptalent Oscar Piastri werd in 2021 wereldkampioen Formule 2. Hij deed dat in zijn eerste seizoen, wat voorheen alleen Charles Leclerc (in 2017) en George Russel (in 2018) lukten. Prema-teambaas René Rosin en zijn team hadden niet verwacht dat de rookie zo snel aangepast zou zijn aan de Formule 2. Binnen een paar maanden kwamen ze er bij Prema echter achter dat de Australiër sneller was dan ze van tevoren dachten.

Piastri's Formule 2-kampioenschap betekende dat hij voor het derde achtereenvolgende jaar kampioen werd. In 2019 werd hij eerste in de Formule Renault Eurocup en een jaar later won hij als nieuweling het Formule 3-kampioenschap. Met een gat van 60,5 punten naar Robert Shwartzman, P2 in het kampioenschap van 2021, toonde hij zijn dominantie. Dit zorgde voor een luxeprobleem bij Prema, waar ze er in eerste instantie vanuit gingen dat de 20-jarige coureur een jaartje extra zou blijven hangen.

'Het was vanaf het begin een tweejarig plan, maar na een paar rondes in het kampioenschap wisten we dat hij het in zich had', zegt Piastri's teambaas Rosin in een interview met de FIA. De Italiaan is verbaasd over de professionaliteit van zijn coureur. 'Hij raakt nooit in paniek, hij is erg vastberaden om te leren en hij luistert altijd naar wat mensen tegen hem zeggen. Hij is echt fantastisch om mee te werken.' De Australiër verlaat Prema en zal in 2022 als reservecoureur voor Alpine werken.

Prema verwachtte niet dat Piastri mee zou doen om F2-titel in zijn eerste jaar

Bij Prema hadden ze er geen rekening mee gehouden dat Piastri direct zo snel zou zijn. 'We hadden verwacht dat hij misschien wel voorin mee zou doen maar niet direct voor het kampioenschap', zegt Rosin namens de Italiaanse renstal. 'Hij heeft een fantastisch seizoen gedraaid en hij paste zich gelijk na de eerste test al goed aan aan de auto. Hij heeft enorme stappen gemaakt dit jaar. Zeker in zijn kwalificaties. Om vijf achtereenvolgende pole positions te pakken is iets waar we hem alleen maar mee kunnen feliciteren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws