Gasly wil de wereldtitel maar ziet obstakels: 'Red Bull heeft natuurlijk Verstappen' Formule 1
Formule 1

Gasly wil de wereldtitel maar ziet obstakels: 'Red Bull heeft natuurlijk Verstappen'

Gasly wil de wereldtitel maar ziet obstakels: 'Red Bull heeft natuurlijk Verstappen'

Iedere Formule 1-coureur zal als einddoel hebben wereldkampioen te worden, en dus ook Pierre Gasly. Maar dat gaat hem niet lukken bij AlphaTauri tenzij het team een loophole vindt in de reglementen van 2022 en die het beste uitbuit. Om dat te laten gebeuren zal er een mirakel nodig zijn en dus wil de Franse coureur zijn zinnen zetten op een topteam waar hij mee kan doen om de Formule 1-wereldtitel.

In een interview met het Duitse Motorsport Magazin legt Gasly zijn ambities duidelijk op tafel. De AlphaTauri-coureur wil de strijd aangaan voor hogere plaatsen dan best of the rest. 'Ik wil vechten voor het wereldkampioenschap', zegt hij duidelijk. De Fransman heeft in het verleden ook resoluut aangegeven een tweede kans te willen bij het grote Red Bull Racing, maar het is niet duidelijk of die kans er daadwerkelijk gaat komen.

'Het is een kwestie van mogelijkheden. Kunnen we samen groeien en kunnen we de doelen bereiken die we samen stellen?', schat Gasly in. Maar ook is hij realistisch, want ook hij ziet dat Red Bull gefocust is op Max Verstappen. 'Ze hebben natuurlijk Max en hij is de nummer één daar, en dat is normaal. Hij presteert al vijf jaar ongelooflijk goed. En Checo (Pérez, red.) helpt hem in het wereldkampioenschap dus dat werkt wel goed.'

Gasly na 2022 verlost van Red Bull-contract

Gasly staat tot 2023 nog onder contract bij het Red Bull-programma. Wat er daarna komt voor de 25-jarige coureur is nog onbekend maar hij is er van overtuigd dat hij een kans verdient bij een topteam. 'Ik ben waarschijnlijk in de beste vorm die ik ooit in de Formule 1 heb gehad', deelt hij. Of dat genoeg is om een topteam daadwerkelijk te overtuigen is nog maar de vraag.

Also read

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws