Promotievideo Alpine en Franse politie zorgt voor ophef, Ocon sust reacties op Twitter Formule 1
Formule 1

Promotievideo Alpine en Franse politie zorgt voor ophef, Ocon sust reacties op Twitter

Promotievideo Alpine en Franse politie zorgt voor ophef, Ocon sust reacties op Twitter

Afgelopen weekend ontstond er de nodige ophef over een promotiespotje van de Franse politie en Alpine, die een samenwerking aan zijn gegaan. Het automerk levert zo'n 26 snelle interventieauto's aan de politiemacht en daar hoorde ook een promotievideo bij. Esteban Ocon, die ook figureert in die video, haalde maandag de angel uit de kritiek die met name op Twitter verscheen.

Om de bestelling van de snelle auto's aan de politie te leveren, maakte Alpine een promotievideo. In de video is te zien hoe de Alpine-politieauto hard over de weg scheurt en donuts maakt. Op Twitter verschenen al snel boze Fransen, vooral onder het bericht dat gedeeld werd door de Gendarmerie. Doordat ook de Franse politie het filmpje plaatste, ontstond namelijk de illusie dat de overheid achter het filmpje zat. 'Dit is gewoon belastinggeld weggooien', klonk het onder andere op social media.

Bekijk hier het filmpje van Alpine:

Ook Ocon, figurant en coureur in het filmpje, kreeg lucht van de ophef op Twitter. In een reactie op zijn boze landgenoten liet hij weten dat hij de coureur was achter het stuur en dat Alpine achter het filmpje zat. Daarmee suste de Fransman de kritiek op de politie en de illusie dat hij voor veel geld ingehuurd zou zijn geweest door de Franse overheid.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws