Update | Teambaas Jota Porsche-team bevestigt gesprekken met Vettel over kans in WEC Algemeen
Algemeen

Update | Teambaas Jota Porsche-team bevestigt gesprekken met Vettel over kans in WEC

Update | Teambaas Jota Porsche-team bevestigt gesprekken met Vettel over kans in WEC

Sebastian Vettel maakt volgend seizoen mogelijk zijn rentree in de racerij. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Auto, Motor, und Sport heeft de viervoudig Formule 1-wereldkampioen namelijk een aanbieding van Jota Sport op zak om in 2024 voor het team uit te komen in het World Endurance Championship (WEC). Vettel liet in Japan weten dat hij inderdaad een aanbieding heeft ontvangen, maar de Duitser stelt dat er nog niks getekend is.

Na het 2022-seizoen nam Vettel na zestien jaar afscheid van de Formule 1. Dit jaar zagen we de meervoudig wereldkampioen nog wel enkele keren achter het stuur van een racebolide kruipen. In het voorjaar nam hij deel aan de Race of Champions en ook kwam hij in actie op het Goodwood Festival of Speed en recentelijk nam in een Red Bull-bolide plaats voor een demonstratierun op de Nürburgring. Afgelopen weekend was de Duitser aanwezig bij de GP van Japan om zijn project voor biodiversiteit onder de aandacht te brengen.

Rentree in de racerij aanstaande?

Vettel liet zich recentelijk al eens ontvallen open te staan voor een terugkeer in de autosport en het zou zomaar eens kunnen dat Vettel in 2024 weer actief wordt in de racerij. Hij zou in kunnen stappen bij Jota Sport, dat uitkomt in het WEC-kampioenschap. Dat team wil komend seizoen met twee Porsche 963's deelnemen in de Hypercar-klasse. Vettel zou dan Will Stevens en Antonio Felix da Costa als teamgenoten krijgen.

Volgende maand zou Vettel een LMP-bolide van Jota Sport aan de tand mogen voelen om te ervaren hoe het is om met een dak boven zijn hoofd te rijden. Of de viervoudig wereldkampioen in de Formule 1 daadwerkelijk aan de slag gaat bij Jota Sport is nog niet zeker. Vettel liet afgelopen weekend in Japan immers het volgende aan Auto, Motor, und Sport weten. 'Er is nog niets ondertekend of beslist, maar ik hou het in mijn achterhoofd. Ik heb nog genoeg tijd om de knoop door te hakken', aldus Vettel.

Update 15:55u (26/09) | Teambaas Jota Porsche-team bevestigt gesprekken met Vettel over kans in WEC

Sebastian Vettel voert gesprekken met het Jota Porsche-team over een mogelijke terugkeer naar de autosport, met de Hypercar-klasse van het World Endurance Championship als potentiële bestemming. De teambaas van Jota, Sam Hignett, deelde tegen Motorsport.com hierover: 'We zijn in gesprek met Seb en er zijn discussies, maar er is nog niets afgerond. Er is nog geen contract getekend en hij heeft zeker nog niet in een van onze auto's getest.'

Hoewel Vettel afgelopen seizoen zijn Formule 1-carrière afsloot, heeft hij niet uitgesloten om op enige wijze terug te keren naar de autosport. Hij gaf toe dat hij het 'geweldige gevoel' van een Formule 1-auto mist, maar een onmiddellijke comeback is niet in zicht. 'Voor nu niet. De Formule 1 stond lang centraal in mijn leven, maar als je er eenmaal uit stapt besef je hoe groot de rest van de wereld is en in zekere zin hoe klein de Formule 1 is', verklaarde Vettel. Duurzaamheid speelt ook een rol in Vettels overwegingen, aangezien Hignett opmerkte: 'Duurzaamheid is voor ons als team belangrijk. Dat is ook waarom onze hospitality in Le Mans op zonne-energie werkte. We weten dat dat ook voor Seb belangrijk is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws