Sargeants crash was kleine fout: 'Zijn constante prestaties worden enigszins overschaduwd' Formule 1
Formule 1

Sargeants crash was kleine fout: 'Zijn constante prestaties worden enigszins overschaduwd'

Sargeants crash was kleine fout: 'Zijn constante prestaties worden enigszins overschaduwd'

Het afgelopen raceweekend op het iconische Suzuka-circuit in Japan bracht de uitdagingen en tegenslagen voor Logan Sargeant van het Williams Racing-team opnieuw aan het licht. Hoewel zijn crashes sinds Zandvoort veel aandacht hebben getrokken, wil Dave Robson, de Head of Vehicle Performance bij Williams, benadrukken dat deze incidenten de gestage vooruitgang van Sargeant hebben overschaduwd.

Robson erkende dat de crashes van Sargeant onvermijdelijk de krantenkoppen halen en de aandacht trekken. Hij benadrukte echter dat het belangrijk is om verder te kijken dan deze incidenten en de voortgang van de coureur te waarderen. ‘Ik denk dat het zijn constante prestaties enigszins heeft overschaduwd en dat dit weekend eigenlijk heel goed ging’, legt Robson uit bij Motorsport.com.

Hij wees erop dat Suzuka een uitdagend circuit is en prees Sargeants prestaties gedurende het raceweekend. ‘Hij ging er echt goed mee om op vrijdag, bouwde daarop voort op zaterdag en verloor het toen in de allerlaatste bocht van de eerste ronde. Eigenlijk was het een vrij kleine fout.’

Robson legde uit dat op circuits als Suzuka kleine fouten snel tot grote problemen kunnen leiden. ‘Het is gewoon op dat punt, zodra je het gras raakt, zit je in grote problemen en het was echt jammer’, merkte Robson op. ‘Maar ja, ik denk dat het eerlijk is dat de crashes sinds Zandvoort hebben overschaduwd dat er anders duidelijk enige gestage verbetering is geweest.’

Verschillende impacts van de crashes

Robson waarschuwde echter wel voor mogelijke gevolgen van verdere schade door crashes. Hij legde uit dat als er te veel schade optreedt, het team gedwongen kan worden om terug te vallen op oudere specificaties van de auto. Dit kan een uitdaging zijn, aangezien sommige onderdelen niet op korte termijn vervangen kunnen worden.

Gevraagd naar de mogelijke impact op het ontwikkelingsbudget van Williams voor 2024 als gevolg van de extra reserveonderdelen die nodig zijn, verwachtte Robson dat dit waarschijnlijk niet veel invloed zal hebben. ‘Het wordt gewoon een logistieke oefening. Hoeveel willen we eigenlijk naar het circuit sturen? Wat sturen we naar de volgende race? Wat sturen we terug naar het Verenigd Koninkrijk?’ Hoewel de crashes van Sargeant ongetwijfeld uitdagingen met zich meebrengen, blijft het Williams Racing-team vastberaden om de jonge coureur te ondersteunen en zijn ontwikkeling voort te zetten in de wereld van de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws