F2, F3 en W-Series in Hongarije | Pourchaire wint, pakt punten terug op Formule 2-leider Drugovich F2 & F3
F2 & F3

F2, F3 en W-Series in Hongarije | Pourchaire wint, pakt punten terug op Formule 2-leider Drugovich

F2, F3 en W-Series in Hongarije | Pourchaire wint, pakt punten terug op Formule 2-leider Drugovich

Naast de Formule 1 zijn er bij de Grand Prix van Hongarije meer raceklassen actief op de baan. Met de Formule 2, Formule 3 en de W-Series is het druk op de Hungaroring en F1Maximaal.nl houdt je in dit artikel op de hoogte van alle updates en uitslagen van de opstapklassen. Er komen drie Nederlanders in actie in die series, namelijk Richard Verschoor (Formule 2), Beitske Visser en Emely de Heus (W-Series).

Pourchaire wint, pakt punten terug op Formule 2-leider Drugovich

Théo Pourchaire heeft op overtuigende wijze de hoofdrace van de Formule 2 in Hongarije weten te winnen. De Franse Sauber-junior kende een topstart, waarin hij vanaf P4 de leiding overnam aan de buitenkant in bocht 1. Daarna bleef de 18-jarige aan kop en kwam zo als eerste over de eindstreep. Door zijn overwinning, pakt Pourchaire een goed aantal punten terug op kampioenschapsleider Felipe Drugovich, die als negende eindigde.

Enzo Fittipaldi eindigde als tweede en pakte zijn tweede podium van het weekend, nadat hij in de sprintrace op zaterdag al derde werd. Red Bull Racing-junior Ayumu Iwasa werd derde. Richard Verschoor kende een sterke race en wist in zijn Trident als achtste over de eindstreep te komen, nadat hij vanaf P14 begon en in de slotfase nog voorbijging aan Drugovich. De Braziliaan heeft nu nog een voorsprong van 21 punten op Pourchaire.

Smolyar domineert Formule 3-hoofdrace voor MP Motorsport

Alexander Smolyar heeft zijn poleposition in de Formule 3 omgezet in een overwinning. De Rus, rijdend voor MP Motorsport, domineerde de hoofdrace in Hongarije. Na de eerste ronde hoefde Smolyar eigenlijk niet meer achterom te kijken. De tweede plaats gaat naar Zane Maloney, die voor Ferrari-protegé Oliver Bearman eindigt. Isack Hadjar gaat ondanks zijn twintigste plaats de zomerstop in als kampioenschapsleider. Victor Martins werd immers elfde, terwijl Arthur Leclerc nog achtste werd.

Doohan wint voor tweede maal in Formule 2

Jack Doohan heeft voor de tweede maal een Formule 2-race gewonnen. De Virtuosi Racing-coureur en Alpine-junior was dominant vanaf poleposition tijdens de sprintrace in Hongarije en reed onbedreigd naar de eindstreep. Jüri Vips pakte weer eens een podium, terwijl ook Enzo Fittipaldi daar te zien was. Felipe Drugovich loopt met zijn vierde plaats verder uit op Théo Pourchaire in de titelstrijd in de Formule 2. Het verschil bedraagt nu 44 punten in het voordeel van de Braziliaan.

Nederlands podium bij F3-sprintrace

De sprintrace in de Formule 3 is zaterdagochtend goed verlopen voor de Nederlandse teams. Weliswaar stonden er geen Nederlandse coureurs op het podium, maar MP Motorsport (P1 en P3) en Van Amersfoort Racing (P2) zorgden op de Hungaroring voor een Nederlands tintje. De race begon nat, omdat het vlak voor de race kort en hevig regende. De natte baan zorgde al vroeg voor enkele uitvallers, maar Caio Collet wist uiteindelijk de race te winnen. De MP Motorsport-coureur wint voor het eerst een race in de Formule 2. Colapinto en Maini vulden het podium aan.

Red Bull-junior Iwasa zet stijgende lijn door met poleposition in Hongarije

Ayumu Iwasa was de afgelopen weken al uitstekend in vorm en dat heeft de Red Bull Racing-junior op de Hungaroring maar weer eens onderstreept. De coureur van DAMS pakte vrijdagavond poleposition voor de hoofdrace op zondag in Hongarije. De jonge Japanner wist bovendien op dominante wijze poleposition te pakken, aangezien Iwasa bijna vier tienden sneller was dan Marcus Armstrong in P2. Felipe Drugovich, de leider in het kampioenschap, mag samen met Théo Pourchaire beginnen vanaf de tweede startrij.

Vertekende kwalificatieuitslag in Formule 3

Alexander Smolyar is de allereerste polesitter van het Hongaarse raceweekend dit jaar. De Formule 3-coureur reed de snelste ronde tijdens de kwalificatie en verschalkte daarmee Ushjima (P2) en Maloney (P3). De uitslag van de sessie is echter ietwat vertekend, omdat drie minuten voor tijd Zak O'Sullivan stilviel en er een rode vlag volgde. Een hoop coureurs, met name Arthur Leclerc, waren op dat moment met een verbetering bezig. Smolyar zal zich daar echter niet druk om maken, de Rus pakt zijn eerste pole van het seizoen en bovendien verbeterde hij in zijn run na de rode vlag nog zijn tijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws