Red Bull wisselt motoren bij Verstappen en Pérez voor GP Hongarije Formule 1
Formule 1

Red Bull wisselt motoren bij Verstappen en Pérez voor GP Hongarije

Red Bull wisselt motoren bij Verstappen en Pérez voor GP Hongarije

Red Bull Racing wisselt de motoren van Max Verstappen en Sergio Pérez voor de Grand Prix van Hongarije, zo blijkt uit documenten van de FIA. Verstappen kende tijdens de kwalificatie al problemen met zijn krachtbron en om die reden wisselt Red Bull nu de onderdelen bij beide auto's. Het levert het tweetal geen straf op.

Verstappen en Pérez krijgen allebei te maken met gloednieuwe motoren uit de pool. De onderdelen die zijn verwisseld, zijn de verbrandingsmotor, de turbo, de MGU-K, de MGU-H en de uitlaat. Omdat Red Bull nog niet de limiet heeft bereikt van het aantal toegestane motoronderdelen, levert het verwisselen ervan geen straf op.

Pierre Gasly is iemand die wel wordt bestraft. De Fransman is wel over de limiet gegaan en dus moet de AlphaTauri-coureur vanuit de pitstraat starten op de Hungaroring. Zijn team heeft dezelfde onderdelen vervangen als bij Verstappen en Pérez. Daarnaast worden bij Gasly, in tegenstelling tot de Red Bull-coureurs, ook de energieopslag en control electronics vervangen.

Verstappen en Pérez uit op herstel in Hongarije

Verstappen en Pérez behouden dus hun tiende en elfde startplekken voor de Grand Prix van Hongarije. Met een nieuwe motor zullen de twee met meer vermogen naar voren kunnen rijden om hun dramakwalificatie te herstellen. Verstappen kreeg namelijk te maken met een gebrek aan vermogen in Q3, terwijl Pérez dat deel van de sessie niet eens haalde.

Krijg maar liefst negen keer je inzet terug als Max Verstappen de Grand Prix van Hongarije wint!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws