Aantal sprintraces verdubbelt volgend seizoen: 'Feedback was enorm positief' Formule 1
Formule 1

Aantal sprintraces verdubbelt volgend seizoen: 'Feedback was enorm positief'

Aantal sprintraces verdubbelt volgend seizoen: 'Feedback was enorm positief'

De Formule 1 heeft zojuist bevestigd dat er volgend jaar zes sprintraces verreden zullen worden. Dit is een verdubbeling van het huidige aantal. Het plan lag al een tijdje klaar, maar is nu definitief geworden.

Met het groene licht vanuit het World Motorsport Council zal volgend jaar bij zes van de vierentwintig Grands Prix een sprintrace worden gehouden. In de afgelopen jaren experimenteerde men al met drie sprintraces, die goed in de smaak vielen bij de fans en topmannen van de Formule 1. Dit jaar wacht de coureurs nog een sprintrace op het circuit van Interlagos in Brazilië. Waar de sprintraces volgend jaar verreden worden, is nog de vraag.

Met het sprintraceformat verrijdt men op de vrijdag een training en de kwalificatie. Op de zaterdag is er dan nog een tweede training en de sprintrace, die de startvolgorde voor de Grand Prix op zondag bepaalt. De sprintrace is ongeveer een derde van de raceafstand op zondag, met 100 kilometer. Stefano Domenicali, CEO der Formule 1, is uiterst tevreden met de plannen. 'De sprintrace brengt extra actie in een raceweekend. Nu zien we de coureurs drie dagen pushen en meer actie op de baan', zo legt hij uit op de officiële website der Formule 1.

'Feedback was erg positief'

De F1-baas geeft aan dat de feedback vanuit de fans, teams en promotors erg positief was. 'Iedereen is blij met deze extra dimensie in het raceweekend. Daarom staan we samen achter het plan om er een nog groter succes van te maken.' Ook FIA-president Mohammed Ben Sulayem ziet de ontwikkeling als positief. 'Dit is een teken van groei en creativiteit in onze sport waar we erg trots op zijn', aldus de topman van de FIA. 'We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het spektakel van de bovenste plank wordt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws