Marko blij met groei Verstappen: 'Hij snapt nu dat het niet erg is om van P2 of P3 te starten' Formule 1
Formule 1

Marko blij met groei Verstappen: 'Hij snapt nu dat het niet erg is om van P2 of P3 te starten'

Marko blij met groei Verstappen: 'Hij snapt nu dat het niet erg is om van P2 of P3 te starten'

Helmut Marko is trots op de groei die Max Verstappen heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren. De adviseur van Red Bull Racing ziet dat de regerend wereldkampioen beter omgaat met de auto en dat hij nog steeds hele snelle rondetijden weet neer te zetten. Bovendien is Verstappen rustiger gedurende een raceweekend, aangezien de coureur weet waar het team naartoe werkt tijdens de Grand Prix-weekenden.

Verstappen kent momenteel een ijzersterk seizoen en hij kan aankomend weekend al de wereldtitel grijpen in Singapore. Marko ziet dat de coureur gedurende het seizoen heel constant is gebleven. Bovendien lijkt Verstappen een bepaalde titel van teamgenoot Sergio Pérez te hebben overgenomen. 'Max weet nu hoe hij snel moet rijden zonder al te veel risico te nemen en de bandendegradatie te minimaliseren', zegt Marko in gesprek met ORF. 'Max is gewoon een bandenfluisteraar geworden.'

Het grootste verschil dat Marko ziet, is hoe Verstappen zich gedurende het weekend gedraagt. Volgens de Red Bull-adviseur ziet de Nederlander nu ook het grotere plaatje. 'Als iets op vrijdag niet werkte dan kon hij nog wel eens ontploffen. Nu ziet hij dat we naar een goede racepace toe werken. Dat had Max geïrriteerd een jaar of twee geleden, want hij wilde elke sessie vooraan staan. Nu weet hij dat het niet erg is om van de tweede of derde plek te starten als een overwinning realistisch is.'

Marko: 'Verstappen heeft een beter pakket'

Marko denkt dat Red Bull de huidige dominantie te danken heeft aan de lessen die het team heeft geleerd in de jaren dat Sebastian Vettel zijn wereldtitels won. 'In 2009 waren we nog niet klaar voor de titel, maar toen kwamen die vier jaar ineens. Dat heeft de druk binnen het team verlaagd.' De Oostenrijker ziet dat de harmonie in het team nu ook heel erg anders is vergeleken met het Vettel-tijdperk. 'We hebben nu een duidelijke nummer één. In de tijd van Vettel was dat eigenlijk Mark Webber, dus dat zorgde voor een bepaalde rivaliteit. Max heeft op die manier ook een beter pakket', aldus Marko.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws