Abiteboul ergert zich aan Honda-lofzang Red Bull: ‘Toro Rosso ligt nog achter ons’ Formule 1
Formule 1

Abiteboul ergert zich aan Honda-lofzang Red Bull: ‘Toro Rosso ligt nog achter ons’

Abiteboul ergert zich aan Honda-lofzang Red Bull: ‘Toro Rosso ligt nog achter ons’

Cyril Abiteboul kan nog geen antwoord geven op de vraag of Renault volgend seizoen in staat is om een bedreiging te vormen voor de top drie. De teambaas van het Franse team denkt dat hun positie mede-afhankelijk is van hoe sterk de combinatie tussen Red Bull en Honda is, die volgens hem eindeloos de hemel in wordt geprezen.

‘We moeten afwachten hoe het met Red Bull en Honda verdergaat’, zegt Abiteboul in een interview met Auto, Motor und Sport. ‘Red Bull krijgt nooit genoeg van het vertellen hoe goed Honda is in vergelijking met ons. Mag ik daarbij aangeven dat Toro Rosso (dat dit jaar al met Honda-motoren reed, red.) nog altijd achter ons ligt?’

'Renault-motor mist nog zo'n twintig tot 27 pk'

Ondanks zijn focus op motorisch vlak, weet ook Abiteboul dat er meer dan een goede motor nodig is om een winnende auto te kunnen. ‘Het chassis is de grootste oorzaak van onze achterstand. De motor mist ongeveer tussen de vijftien en twintig kilowatt (zo'n twintig tot 27 pk, red.), wat onder bepaalde omstandigheden gunstig kan zijn. Red Bull maakt dat goed met hun chassis.’ (Foto: Renault Sport Media)

Reageren? Er zijn vier reacties op dit artikel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws