Klien kan maar één ding concluderen: 'Alles wijst op het feit dat Red Bull de sterkste is' Formule 1
Formule 1

Klien kan maar één ding concluderen: 'Alles wijst op het feit dat Red Bull de sterkste is'

Klien kan maar één ding concluderen: 'Alles wijst op het feit dat Red Bull de sterkste is'

Christian Klien, voormalig Formule 1-coureur, verwacht dat Red Bull Racing aankomend seizoen opnieuw de sterkste zal zijn. De Oostenrijkse renstal was uitstekend onderweg tijdens de testdagen in Bahrein en leek een groot gat te kunnen slaan ten opzichte van Ferrari en Mercedes. Toch is Klien zich ervan bewust dat de testdagen nog niet alles zeggen en dat iedereen in de loop van het seizoen er nog een tandje bij kan zetten.

De meeste teams zijn op dezelfde voet doorgegaan. Zo hebben de drie topteams zich vastgehouden aan dezelfde concepten als vorig jaar. Toch zijn de verbeteringen bij de renstallen ook zichtbaar. 'Iedereen heeft de auto verder ontwikkeld', zegt Klien bij ServusTV. 'Dit is nu het tweede jaar met deze reglementen. Als je naar de enkele ronden en de longruns kijkt, dan wijst eigenlijk alles naar het feit dat Red Bull de sterkste is. Ferrari zag er ook goed uit en misschien doet Aston Martin ook mee.'

'Iedereen heeft nog een tandje bijgezet. Ferrari is erg sterk op één ronde, maar de bandenslijtage was op langere afstanden toch iets te groot', vervolgt de voormalig Red Bull-rijder. La Gazzetta dello Sport bracht echter naar buiten dat de Italiaanse renstal met flink wat brandstof aan boord reed. De problemen bij Mercedes zijn van een andere aard. 'Bij Mercedes is men nog niet helemaal tevreden met de balans. Het stuiteren zou nu echter weg zijn, ook omdat de reglementen anders zijn en de sidepods smaller zijn.'

Klien: 'Het is van buitenaf moeilijk inschatten'

Ondanks de positiviteit rondom Red Bull moet het team natuurlijk rekening blijven houden met de concurrentie. Het kan immers zo zijn dat de teams niet alle kaarten op tafel hebben gelegd. 'Het is over het algemeen moeilijk te beoordelen. Er zijn nu maar drie testdagen. Men probeert in die drie dagen een uitgebreid programma af te werken. Het is van buitenaf moeilijk in te schatten hoeveel brandstof er aan boord van de auto's was en wie er met welke banden reed', aldus Klien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws