Albers begrijpt actie Pérez, maar is toch kritisch: 'Heeft hier 350 duizend miljoen keer gereden' Formule 1
Formule 1

Albers begrijpt actie Pérez, maar is toch kritisch: 'Heeft hier 350 duizend miljoen keer gereden'

Albers begrijpt actie Pérez, maar is toch kritisch: 'Heeft hier 350 duizend miljoen keer gereden'

Christijan Albers heeft zich kritisch uitgelaten over Sergio Pérez, al heeft dat niets te maken met de crash van de coureur in de eerste bocht. De voormalig Formule 1-coureur vindt het juist normaal dat Pérez voor zijn kans ging tegenover Charles Leclerc. De kritiek aan het adres van de Red Bull Racing-rijder komt vooral door het feit dat hij zich niet verbetert in de ogen van Albers. Dat de kwalificatie in Mexico wat beter ging voor Pérez, is volgens Albers ook geen wonder.

De Grand Prix van Mexico werd vooral gekenmerkt door één moment. In de eerste bocht knalde Pérez tegen Leclerc op en was zijn race voorbij. Albers heeft begrip voor de actie die de Red Bull-coureur inzette. 'Ik vind eigenlijk dat hij niks verkeerds heeft gedaan. Natuurlijk stuurt hij te vroeg in, maar dat had Lewis Hamilton, een zevenvoudig wereldkampioen, ook', doelt Albers bij De Telegraaf-podcast op de crash van de Mercedes-coureur in Qatar.

'Ik heb liever dit soort dingen, dat iemand ervoor gaat en probeert zijn positie te verbeteren. Het probleem was gewoon dat hij te snel kneep. Leclerc kon gewoon geen kant. Het was dezelfde situatie als met Hamilton, Russell en Verstappen (in Qatar, red.). Maar eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg', geeft de voormalig Formule 1-coureur aan. De analist denkt dat Pérez niet had verwacht dat Leclerc ook zo laat zou remmen. Vanaf dat moment was volgens Albers het contact tussen beide rijders onvermijdelijk.

Toch felle kritiek aan het adres van Pérez

Toch is Albers tegelijkertijd ook kritisch op de prestaties van Pérez, al heeft dat dus niets te maken met zijn crash in de eerste bocht. Over het gehele seizoen is gebleken dat de man uit Guadalajara teamgenoot Max Verstappen niet kan bijhouden en dat moet de coureur zichzelf aanrekenen. 'Ik ben geen Pérez-fan, maar dat komt simpelweg omdat hij zich niet verbetert gedurende een weekend, terwijl hij wel alle data heeft van Max. Het gat in de kwalificatie is gewoon te groot. Hij komt gewoon echt tekort, hij is niet snel genoeg.'

Erik van Haren stelt dat Pérez dit weekend wel dichter bij Verstappen stond in de kwalificatie. 'Hoe komt dat? Hij heeft 350 duizend miljoen rondjes hier gereden', haakt Albers kritisch in. De voormalig Formule 1-coureur had dus veel meer verwacht van de Mexicaan in zijn thuisrace. 'Of het nou met een auto is geweest, of met de fiets is geweest, of met de kinderwagen, het maakt niet uit; hij heeft daar heel veel ervaring. Dat is het thuisvoordeel. Daarom stond hij er dichterbij', aldus Albers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws