Felle kritiek aan het adres van Pérez: 'Gaat nu veel moeilijker worden voor hem in de laatste races' Formule 1
Formule 1

Felle kritiek aan het adres van Pérez: 'Gaat nu veel moeilijker worden voor hem in de laatste races'

Felle kritiek aan het adres van Pérez: 'Gaat nu veel moeilijker worden voor hem in de laatste races'

Ralf Schumacher heeft felle kritiek geuit op de actie van Sergio Pérez in de eerste bocht van de Grand Prix van Mexico. De voormalig Formule 1-coureur vindt dat de rijder van Red Bull Racing veel slimmer had moeten zijn en had moeten weten dat Charles Leclerc geen kan op kon. Timo Glock sluit zich aan bij de mening van Schumacher en denkt dat het extra lastig wordt voor Pérez om Lewis Hamilton achter hem te houden in het kampioenschap.

Na een uitstekende start kon Pérez in de slipstream duiken van de auto's voor hem. Hierdoor nam de Red Bull-coureur veel momentum mee richting de eerste bocht en dat betekende dat hij aan de buitenkant van Leclerc terechtkwam. Toen Pérez instuurde, maakte zijn achterband contact met het voorwiel van de Ferrari. 'Dat ging echt niet. Hij stuurt zomaar in en daar is helemaal geen ruimte. Waar moet Leclerc in godsnaam heen? Dit is echt zijn eigen schuld', is het felle oordeel van Schumacher bij de Duitse tak van Sky Sports.

De oud-coureur denkt dat het contact makkelijk vermeden had kunnen worden. 'Als hij iets wijder instuurt, wordt hij zeker derde, misschien zelfs tweede. Het enige wat hij hoeft te doen is aan de buitenkant blijven. Hij rijdt veel te dicht bij de anderen, alsof ze er niet eens waren.' Glock sluit zich in zijn column aan bij de mening van zijn collega. 'Hij wist dat hij de eerste bocht in zou gaan met drie mensen. Dan mag hij niet te vroeg toegeven. Hij heeft het verkeerd ingeschat.'

Glock ziet voordeel voor Hamilton

De problemen van Pérez stapelen zich alsmaar op. Vorige week had de coureur van Red Bull nog een mazzeltje in de strijd om de tweede plek in het kampioenschap, aangezien Hamilton werd gediskwalificeerd voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. In Qatar ging het ook al mis voor de Brit, aangezien hij toen in de eerste bocht een fout maakte en zijn race moest staken. Toch is de vorm van Pérez niet geweldig, aangezien hij in de afgelopen vijf races slecht 21 punten scoorde. Max Verstappen scoorde in dezelfde periode 119 punten.

De voorsprong van Pérez op Hamilton is in de afgelopen weken dan ook flink geslonken. Na de Grand Prix van Mexico is het gat nu nog maar twintig punten. 'Een goed resultaat in Mexico zou Pérez vertrouwen hebben gegeven. Nu gaan de dingen precies de verkeerde kant op. Hamilton heeft momenteel een goede manier gevonden om met de auto om te gaan. Zijn racetempo is geweldig. Daarom zal het nu veel moeilijker worden voor Pérez in de laatste races', concludeert Glock.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws