Horner maakt zich geen zorgen over Pérez na rampweekend: 'Iets eenmaligs' Formule 1
Formule 1

Horner maakt zich geen zorgen over Pérez na rampweekend: 'Iets eenmaligs'

Horner maakt zich geen zorgen over Pérez na rampweekend: 'Iets eenmaligs'

Sergio Pérez kende een teleurstellend weekend in Imola, maar volgens Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft zijn mindere optreden tijdens het Grand Prix-weekend in Emilia Romagna geen invloed op zijn contractsituatie bij de kampioensformatie. Horner herhaalt dat een beslissing over de toekomst van de Mexicaan hopelijk wel snel zal volgen.

Waar Pérez uitstekend aan het seizoen begon en in drie van de eerste vier races als tweede eindigde achter zijn teamgenoot Max Verstappen, daar was het contrast tussen beide Red Bull-coureurs op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari bijzonder groot. Verstappen wist de race in Imola op zijn naam te schrijven, terwijl Pérez, na de teleurstellende uitschakeling in Q2, niet verder kwam dan de achtste plek.

Als de Mexicaan een langer verblijf bij het Oostenrijkse team af wil dwingen, dan zal het een stuk beter moeten, al stelt Horner dat het tegenvallende weekend van Pérez in Imola geen impact heeft op zijn contractsituatie en de Brit verwacht dat zijn coureur zich komend weekend zal herpakken. 'Ik denk dat het iets eenmaligs is', zegt Horner tegen Motorsport Week over het mindere optreden van Pérez. 'In Monaco heeft hij het altijd goed gedaan, dus we zullen zien.'

'Er staan 24 races op de kalender en hij heeft een geweldige start van het seizoen gehad', lijkt Horner zich geen zorgen over zijn tweede coureur te maken. 'Zijn aanpak is erg sterk. Hij heeft zijn aanpak dit jaar een beetje veranderd. Het resultaat van zondag werd bepaald door de kwalificatie op zaterdag', neemt Horner het voor de Mexicaan op.

Hopelijk snel meer duidelijkheid over toekomst Pérez

Hoewel het mindere weekend van Pérez niet direct gevolgen lijkt te hebben, is er nog altijd geen witte rook over de toekomst van de Mexicaan. 'Er is nog altijd niks getekend', verzekert Horner. 'Alles is nog open, maar ik denk dat er snel meer duidelijkheid komt. We gaan nu richting een zeer intens gedeelte van het seizoen, dus ik wil het afgehandeld hebben. Ik hoop dat vroeg of laat alles kan worden afgerond en dat we het met jullie kunnen delen', aldus Horner, die zich ervan bewust is dat er meer opties naast Pérez zijn voor 2025. 'We weten precies waar we staan en wat onze opties zijn. Op het juiste moment zullen we beslissingen nemen over de toekomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws