Albers merkt op: 'Dan werkt die Mercedes-auto voor geen meter' Formule 1
Formule 1

Albers merkt op: 'Dan werkt die Mercedes-auto voor geen meter'

Albers merkt op: 'Dan werkt die Mercedes-auto voor geen meter'

Christijan Albers denkt dat er een engeltje op de schouders zat van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Rusland. De regen kwam volgens de voormalig Formule 1-coureur op het perfecte moment en uiteindelijk wist Verstappen tweede te worden. Daarnaast heeft Albers ook nog een goed woordje over voor Mercedes-coureur Lewis Hamilton.

Albers denkt dat de tweede stint van Verstappen tijdens de race in Sochi niet helemaal lekker liep, waardoor de regen een welkome verrassing was. 'Voor Max kwam het allemaal perfect uit. Je zag dat hij steeds meer posities ging verliezen omdat die medium banden oud werden, die banden konden het gewoon niet aan in de slotfase. Dat heeft hem wel geholpen naar de tweede positie.'

Hamilton ijzersterk in vrije lucht

Ook zag Albers dat de race van Hamilton in Rusland twee gezichten had. 'Je ziet dat Hamilton echt iedereen verplettert als hij in zijn eentje in de vrije lucht kan rijden. Die rondetijden zijn echt gewoon verbluffend. Dat zie ik bij bijna niemand meer. Het is ongelooflijk hoe hij dat gat dicht naar Norris. Als je dan weer gaat kijken hoe gevoelig die auto is in het verkeer met turbulentie en vuile lucht, dan werkt die Mercedes voor geen ene meter', aldus de oud-coureur bij de Telegraaf Formule 1 Podcast.

Uiteindelijk staat Hamilton na de verreden Grand Prix met twee punten voorsprong eerste in het kampioenschap. 'Maar dat hadden er veel meer kunnen zijn. Uiteindelijk is de winnaar Verstappen en niet Hamilton', oordeelt Albers.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws