Update | Marko: 'Mercedes zal in Turkije, Austin of Mexico motorwissel doorvoeren' Formule 1
Formule 1

Update | Marko: 'Mercedes zal in Turkije, Austin of Mexico motorwissel doorvoeren'

Update | Marko: 'Mercedes zal in Turkije, Austin of Mexico motorwissel doorvoeren'

Volgens Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko moet Lewis Hamilton binnenkort een motorwissel doorvoeren. De titelrivaal bij Mercedes zal dus ergens in één van de komende races achteraan moeten starten door een gridstraf, net als Max Verstappen moest in Rusland. De titelstrijd gaat mogelijk door tot de allerlaatste race van het seizoen, Marko looft de competitie en racekwaliteiten van Hamilton.

Bij Speedweek legt Marko uit dat er informatie over de Mercedes-krachtbron van Hamilton is binnengekomen bij Red Bull. 'Ik hoop dat onze informatie correct is', zegt de man uit Graz. 'Dan moet Hamilton namelijk een motor wisselen, en van de laatste plaats op de grid naar het podium rijden, dat gaat niet zo snel.' In Sochi lukte dit Verstappen wel, de Nederlander reed vanaf de allerlaatste plaats naar P2. Hamilton won de GP van Rusland.

De komende races op de Formule 1-kalender zijn volgens Marko ook nog eens voordelig voor de Oostenrijkse renstal, wat het Hamilton een stuk lastiger maakt om terug te krabbelen vanuit de achterhoede. 'We moeten nu weer gaan winnen', legt de Red Bull-adviseur uit. 'Maar we voelen ons weer sterk en we gaan weer aanvallen.'

Marko onder de indruk van prestaties Hamilton

Hamilton is geen makkelijke tegenstander in het wereldkampioenschap van 2021, geeft Marko toe. 'Als het erop aankomt in de race, dan rijdt hij feilloos', looft de 78-jarige voormalig coureur. 'Hij is een sterke en waardige tegenstander waartegen we nu vechten.' Hamilton leidt na de GP van Rusland het coureurskampioenschap met een marge van twee WK-punten op Verstappen.

Update 08.00u (28/09) | Marko: 'Mercedes zal op Turkije, Austin of Mexico motorwissel doorvoeren'

Naar kennis van Helmut Marko zit er in de komende drie races een motorwissel aan te komen van Mercedes. Lewis Hamilton zou in theorie het 2021-seizoen uit kunnen rijden zonder gebruik te maken van een vierde motor, maar bij Red Bull Racing denkt men dat de Duitse renstal er toch voor kiest om het te doen. Ergens in de komende drie wedstrijden zal Max Verstappen dus in het voordeel zijn.

'De volgende races worden verreden in Turkije, Austin en Mexico. Dat zijn de circuits waarop wij weer een comeback maken. Wij geloven dan ook dat Mercedes op een van deze circuits haar motorwissel door zal moeten voeren bij Hamilton', aldus Marko, die middels Corriere dello Sport aangeeft meer af te weten van de plannen van Mercedes.

Red Bull heeft deze motorwissel er dus al op zitten en leverde uiteindelijk in de titelstrijd van Verstappen slechts zeven WK-punten in. Marko is daar tevreden mee: 'We hebben vrijdag de motor al gemonteerd zodat we hem in droge weersomstandigheden konden kalibreren. We deden dat op vrijdag al omdat we dat niet in de regen wilden doen. Bij Mercedes gaat dit tijd kosten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws