Lammers voorspelt: 'Titelkansen Verstappen liggen in handen van McLaren en Ferrari' Formule 1
Formule 1

Lammers voorspelt: 'Titelkansen Verstappen liggen in handen van McLaren en Ferrari'

Lammers voorspelt: 'Titelkansen Verstappen liggen in handen van McLaren en Ferrari'

Met nog acht races te gaan wordt er steeds meer gekeken naar de verhoudingen in het kampioenschap: kan Max Verstappen dit jaar wereldkampioen worden? Jan Lammers denkt dat niet Red Bull Racing, maar Ferrari en McLaren die vraag zullen beantwoorden. Lammers stelt dat die 'stoorzenders' zullen zorgen voor verschillen tussen Verstappen en rivaal Lewis Hamilton.

Lammers begint met een terugblik op de verreden Grand Prix van Rusland, waarbij Verstappen achteraan moest starten. 'Max kwam er mooi doorheen, en toen je al die inhaalacties zag, was dat erg goed', zegt de voormalig Formule 1-coureur in de nieuwe aflevering van de NOS Formule 1 Podcast. 'Je zag dat andere goede coureurs zoals Charles Leclerc bleven hangen in dat middenveld, maar dat was niet zo bij Max. Hij dwong het echt af en het waren net een paar details die hij goed deed waardoor het allemaal zo voor de wind ging.'

De race werd in de eindfase abrupt omgegooid toen het begon te regenen. Daarbij trok Verstappen samen met Hamilton aan het langste eind. 'Het was uiteindelijk echt zijn call wat betreft de timing van de pitstop naar de regenband. Wat dat betreft deed hij het perfect op het einde. Het is een samenspel met het team en er komt ook een beetje geluk bij kijken, maar mede door zijn beoordeling van de baan op dat moment draaide het uit op een mooie tweede plek', aldus Lammers, die Verstappen daarmee de nodige complimenten geeft.

Wat zijn Verstappens titelkansen?

De uitslag van de race in Rusland geeft een nieuwe WK-stand, want Hamilton gaat nu aan de leiding, met twee punten voorsprong op de Nederlander. 'Het is moeilijk te zeggen om wie de beste papieren heeft voor de titel', stelt Lammers. 'Ik denk nog steeds dat Mercedes een licht voordeel heeft wat betreft de auto, zij hebben denk ik een beter pakket. De "stoorzenders", ofwel de mensen die de punten gaan afpakken, gaan de doorslag geven. McLaren en Ferrari kunnen bijvoorbeeld hier en daar nog goed voor de dag komen, zij kunnen voor de verschillen zorgen tussen Max en Lewis door ineens te winnen.'

Wint Max het kampioenschap? Dan kan jij geld winnen!Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws