Albon haalt uit: 'Lewis en Max vochten voor de titel en Pérez was vierde of vijfde' Formule 1
Formule 1

Albon haalt uit: 'Lewis en Max vochten voor de titel en Pérez was vierde of vijfde'

Albon haalt uit: 'Lewis en Max vochten voor de titel en Pérez was vierde of vijfde'

Alexander Albon beweert dat hij het beter heeft gedaan bij Red Bull Racing dan Sergio Pérez. De Britse Thai reed in 2019 en 2020 naast Max Verstappen en werd uiteindelijk vervangen door de Mexicaan in 2021. De periode bij het topteam was erg zwaar voor Albon, maar als hij erop terugkijkt denkt hij wel dat hij het goed heeft gedaan, zelfs beter dan Pérez.

Albon wordt momenteel als een van de betere coureurs op de grid beschouwd, aangezien hij aardig wat knappe prestaties heeft laten zien in één van de langzaamste auto's. De Britse Thai pakte 27 punten voor Williams en lijkt zich volledig thuis te voelen bij de Britse renstal. Voordat hij Williams zijn thuis kon noemen kende Albon een moeilijke periode bij Red Bull. Hij had al aangegeven dat het zwaar was om een teamgenoot te zijn van Verstappen, en daar lijkt Pérez ook moeite mee te hebben. Als Albon de seizoenen van hem en van Pérez bij Red Bull naast elkaar legt, denkt hij toch wel dat hij het beter heeft gedaan. 'Max kwalificeerde zich als derde of vierde, soms vijfde', begint Albon in de High Performance-podcast.

'Meestal finishte hij dan als derde of vierde. En ik was dan wellicht drie tienden langzamer in sommige races, maar dan kwam ik als elfde of twaalfde over de streep. En ik kreeg daar zoveel kritiek voor', zegt de Williams-coureur. In die jaren 2019 en 2020, was de Red Bull-bolide echter nog niet helemaal instaat om races te winnen. Dat was in 2021 wel zo. 'Maar het volgende jaar, ik voel me wat ongemakkelijk om dit te zeggen, finishte de auto bijna elke race eerste of tweede. Lewis en Max vochten voor de titel en Checo was derde, vierde, of vijfde. Maar de kloof met Max was eigenlijk, in de meeste gevallen, groter dan toen ik teamgenoot van Max was.'

'In retrospectief deed ik het beter dan al zijn teamgenoten'

Albon probeert uit te leggen dat hij helemaal niet zo heel veel langzamer was dan Verstappen in een auto die geen races kon winnen, terwijl Pérez zelfs een kampioenschapswinnende auto tot zijn beschikking heeft. 'Mensen zouden het niet zozeer als een slecht jaar (2020, red.) moeten beoordelen. In retrospectief deed ik het beter dan zijn huidige teamgenoot en de teamgenoot die hij daarvoor had', zegt Albon, verwijzend naar Pierre Gasly, die de eerste helft van het 2019-seizoen teamgenoot was van Verstappen. 'Achteraf gezien was het waarschijnlijk een beetje te vroeg. Ik was zeker niet klaar voor mijn eerste jaar bij een topteam. Bij een topteam sta je veel meer in de schijnwerpers dan bij Toro Rosso', concludeert Albon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws