Albon voorziet incidenten in slotfase: 'Verstappen en Hamilton weigeren beiden toe te geven' Formule 1
Formule 1

Albon voorziet incidenten in slotfase: 'Verstappen en Hamilton weigeren beiden toe te geven'

Albon voorziet incidenten in slotfase: 'Verstappen en Hamilton weigeren beiden toe te geven'

Alexander Albon kan genieten van de uit de hand lopende titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen. Het duo is elkaar in 2021 keer op keer tegengekomen op de diverse circuits en dat heeft met regelmaat geleid tot incidenten. Volgens Albon zal de slotfase eenzelfde mate van drama bevatten, de heren strijden immers om de mooiste beker van de autosport.

'De kampioenschapsstrijd is heel mooi aan het escaleren', ziet Albon, die zijn analyse doet bij GQ Magazine. Hiermee doelt hij uiteraard op de Grands Prix van Groot-Brittannië en Italië, die beide resulteerden in een aanvaring tussen de titelkandidaten. Na de Italiaanse Grand Prix verplaatste de paddock zich naar twee kracht intensieve circuits. Albon had dan ook al verwacht dat Mercedes in die weekenden het voortouw zou nemen.

'Monza en Sochi zijn Mercedes-circuits. Van oudsher deden ze het daar altijd goed. Om zonder enorm puntenverschil uit die twee race-weekenden te komen is voor Red Bull een zeer goede zaak', vervolgt hij. Verstappen wist in de Russische race uiteindelijk tweede te worden, waarmee hij de schade optimaal beperkt heeft, al helemaal als je beseft dat hij dat weekend ook nog eens een motorwissel door wist te voeren.

Kop of munt tussen Verstappen en Hamilton

Wie er de titel van 2021 op zijn naam gaat schrijven? Albon weet het niet: 'Het is heel spannend tussen de nummer één en nummer twee in het kampioenschap en het wordt kop of munt om te zien wie er als voorligger uit de komende paar wedstrijden komt.' Istanbul Park zou allebei de teams min of meer gelijk moeten liggen, al doet de eerste vrije training vermoeden dat Mercedes meer pace heeft dan haar Oostenrijkse concurrenten.

'Verstappen en Hamilton weigeren allebei toe te geven dus ik verwacht dat dat tot meer intense gevechten zal leiden. Dat wordt mooie televisie, dat weet ik zeker. Ze racen voor de grootste prijs die er beschikbaar is, dus er staat veel op het spel', concludeert de Thai. Later in het jaar komen er ook nog enkele circuits aan, waaronder Brazilië en Mexico, die Red Bull in principe beter zouden moeten liggen dan Mercedes.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws