Berger komt terug op eerdere uitspraken: 'Goed dat deal Red Bull en Porsche niet doorging' Formule 1
Formule 1

Berger komt terug op eerdere uitspraken: 'Goed dat deal Red Bull en Porsche niet doorging'

Berger komt terug op eerdere uitspraken: 'Goed dat deal Red Bull en Porsche niet doorging'

Voormalig Formule 1-coureur Gerhard Berger denkt dat het misschien toch wel beter is dat Red Bull Racing en Porsche niet tot een overeenkomst zijn gekomen. Eerder zag de Oostenrijker de naderende deal tussen de twee merken als een geweldig vooruitzicht. De oud-coureur van onder meer Ferrari en McLaren laat weten Red Bull-teambaas Christian Horner goed te kunnen begrijpen.

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat de mogelijke samenwerking tussen Porsche en Red Bull definitief van de baan was. De Duitse fabrikant uit Stuttgart wilde een belang van vijftig procent hebben in het Oostenrijkse team. Dat ging Horner te ver, het zou namelijk de onafhankelijkheid van het team aantasten. Daarnaast vond Red Bull het geen goed idee om Porsche-DNA met die van hen te gaan mengen.

Dan is het heel begrijpelijk dat Red Bull de deal afblies, vindt Berger. 'Het is altijd beter om een ​​stap terug te doen voordat je gaat trouwen, omdat het daarna meestal een stuk ingewikkelder is', zegt hij op de site van Planet F1. 'Het is net als in het leven. Je ontmoet een vriend, gaat een paar keer met hem of haar uit. Het kan uiteindelijk blijken dat het toch niet werkt.'

Berger denkt ook dat het in de toekomst alleen maar voor meer problemen zou gaan zorgen, als er meerdere partijen invloed op de besluitvorming hebben. 'Het zou veel complexer worden als de tafel waaraan de beslissingen worden genomen veel groter is. De Formule 1 is voor de korte termijn. Je moet snel kunnen reageren en de beste mensen hebben. En dat heeft Red Bull.'

Red Bull heeft kennis al in huis

Volgens Berger heeft Red Bull Porsche dan ook niet nodig. Red Bull heeft zelf inmiddels voldoende kennis van zaken sinds ze, na het vertrek van motorleverancier Honda, begonnen met het Red Bull Powertrains-project. 'Ze hebben nog steeds bewezen dat ze kunnen wat ze doen en ze doen het slim', klinkt de Oostenrijker overtuigd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws