Bottas ziet Hamilton nog altijd als snelste F1-coureur: 'Hij is irritant getalenteerd' Formule 1
Formule 1

Bottas ziet Hamilton nog altijd als snelste F1-coureur: 'Hij is irritant getalenteerd'

Bottas ziet Hamilton nog altijd als snelste F1-coureur: 'Hij is irritant getalenteerd'

Valtteri Bottas vindt Lewis Hamilton nog altijd de snelste coureur op de grid van de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen maakt sinds de reglementswijzigingen van vorig jaar een lastige periode mee bij Mercedes. Desondanks is zijn oud-teamgenoot overtuigd van de kwaliteiten van de Engelsman.

Bottas en Hamilton waren tussen 2017 en 2021 teamgenoten. Zodoende kon de Fin met eigen ogen zien hoe de inmiddels 38-jarige te werk gaat. Bottas gelooft dan ook dat Hamilton nog altijd de snelste coureur is. Wat maakt hem zo goed? 'Nou, ten eerste is hij irritant getalenteerd', vertelt de huidig Alfa Romeo-coureur tegenover de officiële site van de Formule 1.

Unieke werkhouding Hamilton maakt het verschil

Daarbij komt volgens Bottas kijken dat Hamilton buiten de raceweekenden om veel harder werkt dan men denkt. 'En tijdens de raceweekenden is hij met regelmaat de laatste persoon die de paddock verlaat. Het is een kwestie van die combinatie en het feit dat hij nog altijd die motivatie heeft om continu te presteren. Zijn basissnelheid is al zo goed en dan is hij ook nog eens heel consistent. Dat maakt hem lastig te verslaan.'

Bottas vertelt verder: 'Als ik ooit de kans kreeg om hem te verslaan, dan had ik ook echt een goede dag', meent de 33-jarige, die tienmaal won bij Mercedes. Hij heeft ook nog altijd een goede band met Hamilton. 'Ja, we hebben nog steeds een goede vriendschap. Dit seizoen hebben we een paar keer samen gereisd. We kunnen altijd goed lachen met elkaar.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws