Chandhok zwaar onder de indruk van inventie Red Bull: 'Het is geniaal, nietwaar?' Formule 1
Formule 1

Chandhok zwaar onder de indruk van inventie Red Bull: 'Het is geniaal, nietwaar?'

Chandhok zwaar onder de indruk van inventie Red Bull: 'Het is geniaal, nietwaar?'

Karun Chandhok vindt het ontwerp van het DRS-systeem van Red Bull Racing briljant. De voormalig Formule 1-coureur ziet dat de Oostenrijkse renstal Max Verstappen en Sergio Pérez hiermee gratis performance heeft gegeven. De DRS is slechts een onderdeel van de machine van Red Bull, die momenteel onverslaanbaar lijkt. Chandhok denkt dan ook dat Red Bull zijn handjes mag dichtknijpen met de coureurs en het team daarachter.

Er is momenteel veel te doen om de rechtelijnsnelheid van Red Bull en de uiterst effectieve DRS. Chandhok is heel erg onder de indruk van het werk dat is geleverd door de Oostenrijkse renstal. 'Het is geniaal, nietwaar?', zegt de voormalige Formule 1-coureur bij Sky Sports. 'We hebben nu al twaalf seizoenen DRS in de Formule 1 en ze hebben gewoon gedacht: Goed, we moeten iets vinden dat ons dit ongelooflijke voordeel geeft, zodat het niet uitmaakt of we niet op de eerste startrij kwalificeren.'

'Iemand liet me wat cijfers zien over de luchtweerstand en wanneer ze op de magische knop drukken, verliest de Red Bull ongeveer 24 of 25 procent van zijn luchtweerstand. Dit was het geval in Bakoe', vervolgt Chandhok. Dit geeft een groot voordeel ten opzichte van de concurrentie. 'De meeste andere teams verliezen ongeveer veertien of vijftien procent. Dus ze hebben de coureurs gewoon gratis performance gegeven.' Hierdoor was het voor Verstappen heel makkelijk om in zijn inhaalacties te maken in Miami, zelfs als een andere coureur ook DRS had.

Chandhok: 'Red Bull heeft geen zwaktes'

Toch is het niet alleen de DRS bij Red Bull die veel indruk weet te maken. 'Ze hebben ook geen zwaktes. Ze hebben twee geweldige coureurs, de auto is snel in de kwalificatie en pas goed op de banden, de motor is krachtig, het strategieteam is briljant en het pitstopteam is geweldig.' Met Adrian Newey heeft Red Bull ook nog eens goud in handen. 'Adrian gaat zijn veertigste jaar in de autosport in, of het nu IndyCar of Formule 1 is. Zijn brein functioneert nog steeds en hij motiveert dat team van mensen om hem heen', aldus Chandhok.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws