Bottas ziet zichzelf nog niet stoppen: 'Nog steeds jong in vergelijking met anderen' Formule 1
Formule 1

Bottas ziet zichzelf nog niet stoppen: 'Nog steeds jong in vergelijking met anderen'

Bottas ziet zichzelf nog niet stoppen: 'Nog steeds jong in vergelijking met anderen'

Valtteri Bottas hoopt na 2024 ook onderdeel te zijn van de Formule 1-grid. Dat jaar loopt het contract van de Finse coureur bij zijn huidige team af en dan moet hij mogelijk op zoek naar een nieuwe uitdaging. Alfa Romeo verandert namelijk in Audi en is onduidelijk of de Duitse autofabrikant Bottas aan boord zal houden. De meervoudig racewinnaar stelt in ieder geval nog klaar te zijn met de koningsklasse van de autosport.

Al in zijn tweede jaar bij Alfa Romeo kreeg Bottas te maken met veel veranderingen. Frédéric Vasseur vertrok en Andreas Seidl werd aangetrokken. Bottas is blij met de komst van de Duitser. 'Ik had eigenlijk niet veel namen waaruit ik kon kiezen en bedenken wie de volgende zou zijn', zegt de coureur bij de Beyond the Grid-podcast. 'Maar toen leek het allemaal wel logisch. Hij heeft veel ervaring, hij is ontzettend slim. Hij weet veel over de sport en de technologie. Ik denk dat hij ook als persoon het juiste type is. Hij is heel direct, wat je nodig hebt.'

Bottas wil in F1 blijven

Een jaar eerder werd al duidelijk dat Audi in zou treden bij Sauber. Het is de vraag of Bottas ook onderdeel zal zijn van die transitie. 'Ik ben nog steeds jong in vergelijking met sommige anderen. Ik ben 33. Ik zie mijn Formule 1-carrière nog niet snel eindigen en ik merk geen prestatieverlies in mijn rijden of in de manier waarop ik met het team samenwerk. Het is interessant voor het hele raceteam en het bedrijf wat er gebeurt. Natuurlijk is het deel uitmaken van een autofabrikant bijna noodzakelijk als je wilt winnen in de Formule 1.'

Het was voor Bottas ook nog niet duidelijk dat Audi binnen zou komen toen hij zijn contract tekende bij de Zwitserse renstal. 'Dat kwam later. Ik weet eigenlijk niet eens of ze het toen wel bespraken. Het is natuurlijk jammer om Alfa Romeo te zien vertrekken, want het is een heel iconisch merk dat naar mijn mening in de Formule 1 zou moeten zijn. Zo gaat het soms en dingen veranderen', aldus de Alfa Romeo-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws