Alonso is het niet eens met Horner: 'Hamilton had de snelheid niet' Formule 1
Formule 1

Alonso is het niet eens met Horner: 'Hamilton had de snelheid niet'

Alonso is het niet eens met Horner: 'Hamilton had de snelheid niet'

Fernando Alonso is van mening dat Lewis Hamilton tijdens de Grand Prix van Canada een eindje achter het tempo van Max Verstappen en Carlos Sainz zat, ondanks dat Christian Horner bleef aandringen dat Mercedes de snelheid van de leiders in Montreal bijna evenaarde. Hamilton wist met een bijna foutloze rit een indrukwekkende derde plaats op het Circuit Gilles Villeneuve veilig te stellen, om zo voor de tweede keer dit jaar een plek op het podium te verzekeren.

De 37-jarige Engelsman wist een positie goed te maken door Alonso te passeren, die zich op de tweede plaats kwalificeerde maar door een motorprobleem naar beneden zakte om als negende te eindigen na een tijdstraf. De Spanjaard beweerde echter dat hij het gemakkelijk vond om Hamilton op afstand te houden tijdens het begin van de race.

'Aan het begin van de race voelde ik me sterk in vergelijking met Hamilton', zei hij tegen Express 'We hadden gewoon niet het tempo van Max Verstappen en Carlos Sainz, maar we waren snel genoeg om Hamilton onder controle te houden.' Alonso's mening over het tempo van Hamilton werd echter niet gedeeld door Red Bull Racing-teambaas Horner, die volhield dat Mercedes voor grote delen van de race in Canada bijna net zo snel was als de koplopers.

Kan Mercedes de prestaties volhouden?

Ondertussen valt nog te bezien of Mercedes hun goede werk zal kunnen voortzetten wanneer de Formule 1 terugkeert naar Silverstone voor de Britse Grand Prix. Mercedes blijft moeite hebben met het stuiteren, maar leek in Montreal toch wat extra snelheid gevonden te hebben. De vier lange rechte stukken op Silverstone kunnen echter een aantal problemen voor hen opleveren, en Hamilton zou in eigen land hetzelfde lot kunnen ondergaan als in Baku toen hij met enorm veel pijn en moeite uit zijn eigen auto klom.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws