Pérez hoopvol ondanks nieuwe tegenslag: 'Hier kunnen we racen en veel punten pakken' Formule 1
Formule 1

Pérez hoopvol ondanks nieuwe tegenslag: 'Hier kunnen we racen en veel punten pakken'

Pérez hoopvol ondanks nieuwe tegenslag: 'Hier kunnen we racen en veel punten pakken'

Sergio Pérez kan zich na de kwalificatie van de Grand Prix van Spanje opnieuw opmaken voor een inhaalrace. De Red Bull Racing-coureur kwam niet verder dan P11 en na afloop spreekt de Mexicaan dan ook van een 'lastige' sessie. Pérez houdt de moed erin en stelt dat het een stuk minder frustrerend is dan in Monaco. De zesvoudig Grand Prix-winnaar gelooft dat alles nog niet is verloren en dat een goed resultaat in de race nog altijd mogelijk is.

Na een voor hem rampzalig verlopen weekend in Monaco, hoopte Pérez in Barcelona revanche te kunnen nemen. Op zaterdag kwam daar echter weinig van terecht. De 33-jarige wist zich nog net te plaatsen voor Q2, maar vervolgens ging het mis voor de Mexicaan. De Red Bull-coureur voelde zich onder lastige omstandigheden niet prettig in de RB19 en hij legt na afloop van de kwalificatie uit waar het fout ging.

'Het ging fout in bocht vijf, toen ik de controle verloor', wordt Pérez na zijn teleurstellend verlopen kwalificatie geciteerd door Motorsport.com. 'De banden waren toen te warm en ik kon ze niet meer op een goede temperatuur brengen. Ik had in de laatste ronde gewoon niet de grip. Het was jammer. De omstandigheden waren lastig en ik verloor de auto uiteindelijk in bocht vijf.'

Pérez hoopt op 'interessante race'

Na Monaco kan Pérez zich in Spanje dus opnieuw opmaken voor een inhaalrace, al wijst de teamgenoot van poleman Max Verstappen wel meteen op een belangrijk verschil. 'Het is niet zoals Monaco. Hier kunnen we racen en veel punten pakken'. Pérez denkt dat het bandenmanagement met het verdwijnen van de chicane wel eens erg belangrijk zou kunnen worden in de race. 'Ik denk het wel. Zeker als je achter iemand rijdt, zullen deze oververhitten. Het wordt een interessante race', aldus de Red Bull-coureur.

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws