Alonso schaart zich achter Verstappen: 'Een implosie zal niet plaatsvinden' Formule 1
Formule 1

Alonso schaart zich achter Verstappen: 'Een implosie zal niet plaatsvinden'

Alonso schaart zich achter Verstappen: 'Een implosie zal niet plaatsvinden'

Fernando Alonso ziet helemaal geen reden voor paniek bij Red Bull Racing nu Adrian Newey is vertrokken. De Spanjaard denkt dat het vooral het nieuws domineert omdat het gaat om de kampioensformatie. Alonso is echter wel blij dat Newey in verband wordt gebracht met Aston Martin, hij zou graag met de topontwerper willen samenwerken in de nabije toekomst.

Max Verstappen stelde iedereen op de mediadag in Miami gerust dat het team heus niet van de ene dag op de andere instort nu Newey is vertrokken. De Nederlander legde uit dat zijn rol al een tijdje geleden is veranderd en dat hij een sterk team van ingenieurs om zich heen had. Dat bedoelde Verstappen niet negatief, maar het is lastig om te begrijpen als er niet genoeg kennis is van hoe het team in elkaar zit. Alonso kan er daarom ook niet veel over kwijt, maar hij ziet de alarmbellen in ieder geval nog niet afgaan bij de Oostenrijkse renstal.

'Ik denk ook niet dat dat zal gebeuren', zegt de Spanjaard tegenover de internationale media. 'Het is duidelijk dat ze dominant zijn sinds 2021. Als er dan iets buiten het team of buiten het raceweekend gebeurt, dan lees je het overal terug', haalt de coureur uit Oviedo zijn schouders op. 'Er wordt heel veel nieuws gegenereerd door het team, want zij zijn degenen waarover iedereen nieuws wil lezen. En iedereen wil ze destabiliseren om er zeker van te zijn dat ze te verslaan zijn op de baan', stelt de tweevoudig wereldkampioen.

'Komt omdat ze het winnende team zijn'

Alonso denkt dat het vooral komt omdat het om Red Bull gaat, en niet om een kleiner team dat niet zoveel aandacht trekt van de media. 'Ik denk dat, als je je technisch directeur of ontwerper verliest, en je zit in het winnende team, dat het dan veel groter nieuws is dan in een ander team', gaat Alonso verder. 'Ik denk dat het belangrijkste voor iedereen de focus op de nieuwe regels voor 2026 zal zijn. Adrian maakte optimaal gebruik van de reglementen die in 2022 zijn ingevoerd, maar in 2014 zag je dat Mercedes het grootste voordeel pakte. Je weet dus niet wat er in 2026 gaat gebeuren.'

Hoewel de geluiden in de geruchtenmolen zeggen dat Newey Ferrari verkiest boven Aston Martin, zou Alonso zich wel vereerd voelen om met hem samen te werken. 'Ik heb altijd al met hem willen werken en ik heb veel respect voor hem. Hij is de beste ontwerper die de Formule 1 ooit heeft gehad. Hij is echt een legende, en ik voel me op een bepaalde manier bevoorrecht om naast hem in de paddock te hebben kunnen rijden, als coureur. Ik ben zeer blij dat ik deel uit heb kunnen maken van zijn reis op een bepaalde manier, en hij ook onderdeel was van die van mij, omdat ik altijd tegen zijn bolides reed', sluit Alonso af.

Sluit nu een abonnement af bij Viaplay met hoge korting!

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws