'Power Rankings': Verstappen neemt voor het eerst dit seizoen de koppositie over Formule 1
Formule 1

'Power Rankings': Verstappen neemt voor het eerst dit seizoen de koppositie over

'Power Rankings': Verstappen neemt voor het eerst dit seizoen de koppositie over

Max Verstappen heeft hoge waarderingen ontvangen van het analistenpanel van Formula1.com. De Nederlander pakte in de Grand Prix van Spanje zijn derde Grand Slam door poleposition te trainen, elke ronde van de race te leiden en de race dus ook te winnen, én door de snelste raceronde te rijden. Logisch dus dat hij ook bij de Power Rankings de winst pakt, al was zijn optreden klaarblijkelijk niet voldoende voor de maximale score.

Verstappen ontvangt voor zijn prestaties dit weekend een 9,6. Hierbij moet wel gezegd worden dat er in de Power Rankings het hele seizoen nog geen enkele 10 uitgedeeld is. 'Verstappen presteerde op briljante wijze op de toppen van zijn kunnen dit weekend, door elke vrije training te leiden, de poleposition te pakken, en elke ronde van de race te leiden op weg naar een dominante overwinning. Hij toonde ook zijn overmacht nog even door terloops de snelste rondetijd neer te zetten, waarmee hij zijn voorsprong in het kampioenschap uitbreidde tot 53 punten. Simply lovely', luidt het louter lovende commentaar. Wat Verstappen nog had kunnen doen om een hogere score te krijgen is dus niet duidelijk.

Achter Verstappen vinden we net als in de race Lewis Hamilton terug. De 38-jarige Brit ontvangt een 9,2 voor het evenaren van zijn beste seizoensresultaat. Hoewel hij hoopte op de zege, werden zijn inhaalacties op Lance Stroll en Carlos Sainz als positieve punten genoemd. Zhou Guanyu pakte een knappe derde plek met een 8,4. De Chinees pakte met een negende posities twee punten en komt daarmee op gelijke hoogte met zijn recentelijk kleurloze teamgenoot. George Russell en Esteban Ocon maken de top vijf vol, terwijl Sergio Pérez met een 6,6 op een negende plek mag rekenen. De Mexicaan wordt uiteraard bekritiseerd vanwege zijn slechte prestatie in de kwalificatiesessie, maar zijn race wordt positief beoordeeld.

Verstappen pakt leiding van Alonso over

Over het gehele seizoen bekeken was het tot nu toe Fernando Alonso die op de hoogste waarderingen mocht rekenen, maar een minder weekend in Spanje, met een achtste startpositie en een zevende plek aan de eindstreep, zorgt ervoor dat de Spanjaard dit weekend niet tot de beste tien coureurs behoorde. De Aston Martin-coureur zakt daardoor naar een gemiddelde van 8,6. Waar Verstappen vanwege zijn genadeloze constantheid met kop en schouders boven de rest uitsteekt, doet Alonso dat nu enkel nog met de schouders. Verstappen stijgt van een 8,9 naar een 9,0, terwijl Alonso naar een 8,6 afzakt.

Hamilton staat met een gemiddelde van 8,1 op een derde plek, waarmee het podium dus volledig gevuld wordt door de drie wereldkampioenen. Russell sluit aan op plek vier (7,8) terwijl het verschil met de rest groter is. Yuki Tsunoda staat knap vijfde met een 7,3, terwijl Pérez zijn vrije val een vervolg geeft en inmiddels nog maar zesde staat. De top tien wordt volgemaakt door Pierre Gasly, Alexander Albon, Esteban Ocon, en Charles Leclerc.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws