Alonso: 'Verstappen staat aan de top en rijdt beter dan wie dan ook' Formule 1
Formule 1

Alonso: 'Verstappen staat aan de top en rijdt beter dan wie dan ook'

Alonso: 'Verstappen staat aan de top en rijdt beter dan wie dan ook'

Fernando Alonso kan alleen maar mooie woorden leveren aan het adres van Max Verstappen. De Spanjaard denkt dat Verstappen beter rijdt dan wie dan ook en dat hij geen zwakke punten toont tijdens het racen. Volgens de tweevoudig wereldkampioen gaat het lastig zijn om de Nederlander niet te laten domineren tot en met 2025.

Alonso is behoorlijk in zijn nopjes bij Aston Martin en geniet van de gevechten die hij kan voeren op de baan. Hoe dan ook is Red Bull Racing nog een maatje te groot voor de Britse renstal, met name Verstappen. 'Op dit moment staat hij aan de top en rijdt hij beter dan wie dan ook. Alles is perfect voor hem, hij heeft de beste auto en hij toont geen zwakke punten in zijn rijden. Het is een uitdaging om je met hem te meten, maar op dit moment lijkt hij niet te stoppen te zijn', trapt Alonso af in een interview met Marca. 'We zullen proberen hem niet te laten domineren tot 2025. Het is altijd goed om dit soort coureurs uit te dagen, want de nieuwsgierigheid groeit, om te weten of het mogelijk is om hem te verslaan en die zwakke punten in de toekomst te vinden.'

Alonso heeft in zijn Formule 1-pauze ook deelgenomen aan het World Endurance Championship. Verstappen heeft nog geen langeafstandsrace gedaan, alleen op de simulator, maar heeft wel aangegeven interesse te hebben in de Le Mans. 'Over Le Mans: we kunnen heel goed met elkaar opschieten, we hebben veel contact en als ik er weer race, zou het heel goed zijn om hem op de baan te hebben', laat de Spanjaard weten. 'Verstappen staat aan de top en rijdt beter dan wie dan ook', herhaalt de tweevoudig wereldkampioen. De Nederlander staat aan kop van het kampioenschap, maar heeft zijn teamgenoot Sergio Pérez op zijn hielen zitten. Alonso staat momenteel derde in het kampioenschap, en Aston Martin tweede in het constructeurskampioenschap.

'Als er geen veranderingen in de reglementen komen, is het logisch dat ze blijven winnen'

Door Marca werd Alonso ook gevraagd of hij voorspelt dat Verstappen de komende jaren kampioen wordt. 'Als ik buiten de sport stond, zou ik ja zeggen en erop wedden dat hij in 2023, 24 en 25 nog steeds wint, maar als Aston Martin-coureur hoop ik dat hij dat niet doet en probeer ik dat niet te laten gebeuren', glimlacht de Spanjaard. 'Maar zij hebben de dominante auto en de dominante coureur, zoals eerder gebeurde met Mercedes of eerder met Red Bull. Als er geen veranderingen in de reglementen komen, is het logisch dat ze blijven winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws