Had Hamilton geluk met de auto? 'Als hij problemen had, kon Bottas ook vijf titels bij Mercedes winnen' Formule 1
Formule 1

Had Hamilton geluk met de auto? 'Als hij problemen had, kon Bottas ook vijf titels bij Mercedes winnen'

Had Hamilton geluk met de auto? 'Als hij problemen had, kon Bottas ook vijf titels bij Mercedes winnen'

Ondanks dat Fernando Alonso en Lewis Hamilton af en toe een steek onder water uitdelen richting elkaar, is er veel respect tussen de twee meervoudig wereldkampioenen. Nu de Spanjaard weer competitief mee kan doen, geniet hij er van om te racen tegen zijn voormalig teamgenoot. Alonso denkt dat Hamilton nog steeds één van de beste coureurs is, maar vindt ook dat hij veel geluk heeft gehad.

Vorig jaar tijdens de Grand Prix van België verkondigden beide coureurs verhit dat ze wel wisten hoe de ander in elkaar zat. Hamilton en Alonso waren betrokken bij een incident en toen zei de Spanjaard dat de Brit alleen kon winnen als hij vanaf P1 kon starten. In the heat of the moment worden dat soort dingen gezegd, maar in werkelijkheid hebben Alonso en Hamilton veel respect voor elkaar. 'Ik heb veel respect voor hem', begint Alonso in een interview met het Spaanse Marca. 'Aan het einde van de dag zijn we niet vaak samengekomen op dezelfde baan. Misschien dat we dit jaar samen racen met vergelijkbare auto's', gaat Alonso verder.

'In Australië zaten we de hele race binnen twee seconden van elkaar en was het een heel close gevecht, maar ja, ik denk nog steeds dat hij één van de beste coureurs ooit is. Maar tegelijkertijd heeft hij het geluk of de mazzel gehad om jarenlang in een dominante auto te rijden en als dat gebeurt... Toen won Schumacher zeven titels, Lewis zeven, Verstappen is op weg naar zijn derde, ik won er twee. Om kampioen te worden heb je de beste auto nodig', stelt de Spanjaard. 'Als hij problemen had gehad in zijn jaren bij Mercedes, zou Bottas vijf titels gehad kunnen hebben. Dat is hoe het werkt.'

Alonso hoopt met Aston Martin voor het kampioenschap te gaan: 'We denken in 2024 een optie te kunnen hebben'

Dit jaar heeft Aston Martin uitstekend werk gedaan met de AMR23. Het is in ieder geval bevestigd dat de groene bolide in staat is om podiums te halen. Nu moeten de overwinningen nog komen. Het kampioenschap is dan ook haalbaar volgens Alonso. 'Dat is wat we willen en wat het team denkt, zeker na deze positieve start. We denken dat we in 2024 een optie kunnen hebben en in 2025 ook een andere optie', vertelt de coureur uit Oviedo. 'Dan wordt het in 2026 een beetje een reset en weet je niet wat er kan gebeuren. Op dit moment denk ik dat we in 2023 geen optie hebben, maar ook geen van de anderen, omdat Red Bull een voorsprong heeft die moeilijk is in te halen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws