'Ferrari bezig met twee Red Bull-ingenieurs, eentje is al in Maranello en werkt aan SF-23' Formule 1
Formule 1

'Ferrari bezig met twee Red Bull-ingenieurs, eentje is al in Maranello en werkt aan SF-23'

'Ferrari bezig met twee Red Bull-ingenieurs, eentje is al in Maranello en werkt aan SF-23'

Ferrari lijkt meerdere mensen weg te kapen bij Red Bull Racing. Frédéric Vasseur heeft in totaal tien mensen op het verlanglijstje staan en twee daarvan staan onder contract van de Oostenrijkse renstal. Na het vertrek van Laurent Mekies moet Ferrari weer staf aan boord zien te brengen en één van de mensen die bij Red Bull actief is, zou zelfs al in Maranello zijn en werken aan de auto van de Scuderia. Wie deze mysterieuze ingenieur is, is niet bekend.

In de afgelopen dagen werd het duidelijk dat Ferrari voor aankomend seizoen Mekies kwijt is. Er zijn al enkele prominente figuren vertrokken uit Maranello en het is niet uitgesloten dat anderen snel zullen volgen. Toch staan er ook voldoende ingenieurs op het verlanglijstje van Ferrari, waardoor er een heuse wisseling van de wacht wordt voorspeld. 'Het zal geen marginale wervingscampagne zijn, er zijn meer dan tien technici in het vizier van Vasseur, met twee senior figuren die van Red Bull komen', schrijft de Italiaanse tak van Motorsport.com.

Enrico Balbo, de man die Dan Fallows verving bij Red Bull, zou mogelijk naar Maranello vertrekken. 'Een strategische keuze gezien de kennis die hij bezit.' Echter zou de tweede kandidaat, die van Red Bull zou moeten komen, veel los kunnen maken, 'aangezien hij volgens vele geruchten één van de technici is die een sleutelrol hebben gespeeld bij het opzetten van het formidabele DRS-systeem dat één van de belangrijkste wapens van de RB19 vertegenwoordigt. Deze mysterieuze man is al in Maranello en werkt aan de SF-23.'

Gardening leave Red Bull-ingenieur zorgt voor problemen

De haken en ogen die aan een mogelijke ruildeal met Red Bull zitten, is de gardening leave van Balbo. Ferrari was niet blij met de aankondiging van AlphaTauri over de komst van Mekies, maar dat geeft de Italiaanse renstal wel een goede onderhandelingspositie. 'Het project voor de eenzitter van 2024 is al gestart en in deze fase is het erg belangrijk om technici beschikbaar te hebben met nieuwe ideeën die een belangrijke rol kunnen spelen bij het bepalen van de specificaties van de auto.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws