Hill licht geïrriteerd: 'Waarom heeft hij het daar over terwijl hij zijn derde titel najaagt?' Formule 1
Formule 1

Hill licht geïrriteerd: 'Waarom heeft hij het daar over terwijl hij zijn derde titel najaagt?'

Hill licht geïrriteerd: 'Waarom heeft hij het daar over terwijl hij zijn derde titel najaagt?'

Damon Hill is nog niet klaar met zijn kritiek op Max Verstappen. De wereldkampioen van 1996 verkondigde na de Sprint al dat hij vond dat Verstappen een koppige coureur en slechte verliezer zou zijn. Hill doet er nog een schepje bovenop, want de Brit vond dat de Red Bull Racing-coureur door zijn constante kritiek onder zijn potentieel reed in Bakoe.

Na het incident met George Russell op de zaterdag van het raceweekend had Hill aardig wat te zeggen over de tweevoudig wereldkampioen. Zo was hij volgens de Brit een koppige coureur en een slechte verliezer nadat Verstappen verhaal kwam halen bij Russell na afloop van de Sprint. Door het incident met de Mercedes-coureur liep de bolide van Verstappen schade op en kwam hij niet verder dan P3. 'Verstappen rijdt het hele weekend al niet in orde. Hij reed onder zijn potentieel in de Sprint, en dan die constante kritiek op het weekend format', zegt Hill bij Sky Sports.

'Bovendien heeft hij het er steeds over dat hij niet langer wil rijden dan tot zijn dertigste, wat ik een beetje vreemd vind. Waarom heeft hij het daar over in een fase waarin hij zijn derde opeenvolgende wereldtitel najaagt?', vraagt de Brit zich af. Verstappen heeft onlangs inderdaad gezegd dat hij niet lang meer in de Formule 1 wil rijden als er constant dingen veranderd worden die in zijn ogen helemaal niet nodig zijn. Het nieuwe format van de sprintraceweekenden is daar een voorbeeld van. De Nederlander vindt dat het DNA van de sport niet veranderd moet worden.

Ook na de eerste Sprint is Verstappen niet overstag

Het eerste sprintraceweekend van het jaar leverde Verstappen niet de gewenste resultaten op. 'Je kan het allemaal overboord gooien', verkondigde Verstappen. 'We moeten terug naar het oude systeem en ons liever richten op het bereiken van meer competitiviteit doordat de auto's dichter bij elkaar zitten. Dat zou veel verstandiger zijn dan al die kunstmatige ingrepen.' In ieder geval is het format van de aankomende race in Miami weer als normaal en zal Verstappen zich daar beter voelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws