AlphaTauri heeft een duidelijk doel: 'Het is niet onmogelijk om Alfa Romeo te passeren' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri heeft een duidelijk doel: 'Het is niet onmogelijk om Alfa Romeo te passeren'

AlphaTauri heeft een duidelijk doel: 'Het is niet onmogelijk om Alfa Romeo te passeren'

Het team van AlphaTauri staat momenteel achtste in het kampioenschap met slechts één punt achter de nummer zeven. Hoewel de Italiaanse renstal vorig jaar een stuk beter presteerde, blijven de coureurs hard werken. Pierre Gasly en Yuki Tsunoda blikken alvast vooruit op de Grand Prix in Singapore.

'Ons doel voor de komende zes races moet zijn om op z'n minst zoveel mogelijk omhoog te komen in het kampioenschap, want de teams zitten dicht op elkaar', begint Gasly in het persbericht van AlphaTauri. De coureur heeft een duidelijk doel voor ogen. 'Het is niet onmogelijk voor ons om Alfa Romeo, die momenteel zesde staat, te passeren', laat de Fransman weten. 'Dat verandert echter niets aan onze benadering van elk raceweekend, namelijk proberen het maximale uit de auto te halen en als team alles zo goed mogelijk te doen.'

De 26-jarige coureur gelooft dat er nog veel kan gebeuren, omdat de komende races buiten Europa verreden zullen worden en iets onbekender zijn. 'In Singapore en Japan hebben we bijvoorbeeld een paar keer niet geracet', vertelt hij. De eerst volgende race is Singapore en daar heeft Gasly zeker zin in. 'Het is een zeer technische baan, met veel bochten en veel ritme, dus je mag geen fouten maken', legt hij uit. 'We hebben ook een aerodynamische update, dus we zullen zien wat dat brengt op het gebied van performance', eindigt de coureur.

'Het is absoluut een intense baan'

Ook Tsunoda verwacht geen gemakkelijke race. 'Dat komt doordat het mijn eerste keer op dit circuit zal zijn, maar ik zal gewoon proberen om tijdens de trainingen ronde voor ronde op te bouwen met mijn gebruikelijke proces', zo legt de Japanner uit. Wel heeft de 22-jarige coureur zich natuurlijk al zo goed mogelijk voorbereid door bijvoorbeeld in de simulator te oefenen. 'Het zal moeilijk worden, maar als we meer prestatie uit de auto kunnen halen, dan moet ons doel zijn om punten te scoren.'

'Het is absoluut een intense baan, waar je constant moet sturen en geen plek hebt om te rusten', vervolgt Tsunoda. 'Het zal fysiek zwaar zijn, omdat de lucht vochtig en heet is', legt hij uit. Toch vertelt de coureur dat hij weet wat hij kan verwachten, omdat het klimaat in Japan op sommige momenten vergelijkbaar is. Dat neemt niet weg dat hij keihard moet trainen. 'Ik volg al een tijdje specifieke trainingen om me aan te passen aan de omstandigheden, en ik denk ook dat gewend zijn aan de Europese tijd geen al te groot probleem moet zijn', eindigt Tsunoda.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws