AlphaTauri komt met nieuwe vloer naar Imola: 'Het is een belangrijke stap voor het team' Formule 1
Formule 1

AlphaTauri komt met nieuwe vloer naar Imola: 'Het is een belangrijke stap voor het team'

AlphaTauri komt met nieuwe vloer naar Imola: 'Het is een belangrijke stap voor het team'

AlphaTauri zal in Imola met een nieuwe vloer naar de Grand Prix komen. Het is de bedoeling dat de upgrade een fundamentele verbetering zal zijn voor de auto's. Volgens het team is het een belangrijke stap om meer punten te gaan verdienen. Guillaume Dezoteux, de verantwoordelijke voor de performance van de auto bij AlphaTauri, denk dat deze wijziging veel goeds zal brengen. 'Zelfs kleine dingen kunnen het verschil maken in dit middenveld', vertelde hij tegenover Formel1.de.

AlphaTauri heeft voor zijn Formule 1-thuisrace in Imola een nieuwe vloer ontwikkeld, die voor het eerst in de race zal worden gebruikt. De upgrade zou een 'belangrijke stap' zijn voor de AT04, die beter zou moeten presteren met het nieuwe onderdeel. Zowel Nyck de Vries als Yuki Tsunoda hopen de slechte start van het seizoen 2023 goed te maken.

Het loopt namelijk nog niet helemaal soepeltjes bij AlphaTauri. Teambaas Franz Tost uitte openlijk zijn kritiek over de resultaten, waarna ook nog het verrassende vertrek van chef aerodynamica Dickon Balmforth volgde. Met de nieuwe vloer hoopt het team op de nodige verbeteringen in Imola.

Dezoteux: 'De strijd op het middenveld zal nog interessant worden'

Toch is de nieuwe vloer slechts een klein onderdeel van een grotere fase met upgrades. Dit was al begonnen in Miami, waar de auto een gewijzigde voorvleugel en nieuwe achteruitkijkspiegels kreeg. 'We staan te popelen om de nieuwe vloer op de auto te hebben' vertelt Dezoteux. 'Het is een belangrijke stap en hopelijk voldoet het aan de verwachtingen. Tot nu toe is dat gelukkig wel steeds zo geweest.'

Volgens Dezoteux zijn al deze kleine verbeteringen nodig om AlphaTauri competitiever te maken. 'Kleine dingen kunnen het verschil maken in dit middenveld', is Dezoteux van mening. 'Alle auto's zitten dicht op elkaar, er is dus zeker een mogelijkheid. Als de stappen goed genoeg zijn, kunnen we veel posities opschuiven.' Wel moet AlphaTauri waken dat ze niet te hard van stapel lopen. 'De andere teams zijn ook volop aan het ontwikkelen, dus de strijd in het middenveld zal nog erg interessant worden', aldus Dezoteux.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws