Alonso bij Aston Martin wordt iets te veel van het goede: 'Hij is een bepaald imago aan het creëren' Formule 1
Formule 1

Alonso bij Aston Martin wordt iets te veel van het goede: 'Hij is een bepaald imago aan het creëren'

Alonso bij Aston Martin wordt iets te veel van het goede: 'Hij is een bepaald imago aan het creëren'

Peter Windsor is bang dat de liefde voor nieuwkomer Fernando Alonso bij Aston Martin op een gegeven moment gaat verdwijnen. De Formule 1-journalist denkt dat de Spaanse coureur een bepaald imago voor zichzelf aan het opbouwen is binnen het team, wat misschien wel iets te veel van het goede kan worden. Volgens Windsor legt de tweevoudig wereldkampioen te veel nadruk op zijn vriendschap met teamgenoot Lance Stroll en kan dat niet lang meer goed gaan, vertelt hij op YouTube in zijn Miami Grand Prix-debrief.

Afgelopen jaar heeft Alonso de opmerkelijke keuze gemaakt om Alpine te verlaten en over te stappen naar Aston Martin. Op dat moment leek Alpine het betere team, maar tot nu toe lijkt de Spanjaard de juiste keuze te hebben gemaakt. Van de vijf races heeft Alonso vier keer op het podium gestaan en is een vierde plaats tot nu toe de laagst behaalde plek van de Spaanse coureur.

Windsor: 'Alonso weet politiek gezien precies wat hij doet'

Het is dus een goed seizoen voor de 41-jarige coureur, die ondanks zijn leeftijd nog altijd wil laten zien dat hij thuishoort binnen de koningsklasse. Tot nu toe heeft hij nog geen echte concurrentie ervaren van zijn teamgenoot, al heeft Stroll ook prima resultaten neergezet. Alonso is ook zeer te spreken over zijn teamgenoot, en heeft hem al meermaals een 'supertalent' genoemd, met 'potentie om wereldkampioen te worden.'

Windsor vindt daardoor juist dat Alonso een gevaarlijk spelletje aan het spelen is. Hij gelooft dat de Spaanse coureur goed nadenkt en expres zo lovend over zijn teamgenoot praat, om zichzelf geliefd te maken binnen het team en ook vooral richting de grote baas, Lawrence Stroll. Een slimme tactiek, maar Windsor denkt niet dat het gaat verlopen zoals Alonso zou willen.

Alonso is een we houden van Fernando-imago aan het opbouwen binnen Aston Martin

Het is lastig om een bepaalde dynamiek te houden als teamgenoten binnen een sport waar coureurs wel aardig tegen elkaar kunnen zijn, maar je uiteindelijk toch altijd elkaars concurrent zal blijven. 'De manier waarop Alonso nu over zijn teamgenoot praat is echt te veel van het goede', is Windsor van mening. 'Het lijkt alsof hij een soort we houden van Fernando-imago aan het opbouwen is binnen Aston Martin en dat kan gewoon elk moment instorten. Maar wie weet, misschien werkt het wel.'

Toch heeft Windsor daar een hard hoofd in. 'Vorig jaar was er nog frictie tussen Alonso en Stroll omdat er een incident was gebeurt tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, dat zal Alonso vast niet zo makkelijk vergeten zijn', zegt de Britse F1-journalist. 'Het is gewoon een beetje over de top, al die lovende woorden over Stroll de hele tijd, hoe overdreven alles is. Dat kan gewoon niet het hele jaar zo doorgaan', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws