Tsunoda stapt naar voren na vertrek Gasly: 'Het gevoel dat ik meer leiderschap heb' Formule 1
Formule 1

Tsunoda stapt naar voren na vertrek Gasly: 'Het gevoel dat ik meer leiderschap heb'

Tsunoda stapt naar voren na vertrek Gasly: 'Het gevoel dat ik meer leiderschap heb'

Yuki Tsunoda voelt dat hij steeds meer de leider van AlphaTauri wordt. De Japanner stond twee jaar lang in de schaduw van Pierre Gasly en kon zich ontwikkelen, maar na het vertrek van de Fransman heeft hij de taak als leider van het team van hem overgenomen. Hij voelt dan ook meer verantwoordelijkheid richting het team om geen fouten te maken en het team comfortabel te laten zijn met zijn prestaties op de baan.

Teambaas Franz Tost heeft onlangs gezegd dat het drie jaar duurt voor een coureur echt gewend is aan zijn auto en het rijden in de Formule 1. Tsunoda stelt in gesprek met Motorsport.com dat hij zich daar wel in kan vinden. 'Ik denk dat Franz verwees naar het begrip van de auto. Ik heb een beetje geworsteld, maar ik leer nog steeds nieuwe dingen. Ik denk dat ik vorig jaar waarschijnlijk in orde was, ik denk dat ik gelijkwaardig was, misschien meer in droge omstandigheden, in vergelijking met Pierre.'

'In termen van de prestaties die uit een auto kunnen worden gehaald, is het zo dat hoe meer jaren er verstrijken, hoe eenvoudiger het wordt', aldus de Japanner, die denkt dat ook de nieuwe generatie auto's nieuwe coureurs ook al zal helpen. 'Maar ja, het derde jaar zal het nuttig zijn, maar tegelijkertijd denk ik dat deze auto's ook beginners zullen helpen, ze hebben 18-inch banden en het is niet zo snel als een 2021 auto. Het is heel anders. En ik denk dat de auto van 2021 veel moeilijker was om daarin de grens op te zoeken, wat ik heb gehoord, terwijl deze auto iets beter bestuurbaar is, dus misschien helpt dat.'

Leider van AlphaTauri

Met het vertrek van Gasly is er voor Tsunoda wel iets veranderd binnen het team. Ineens moet hij het team dragen. 'Ja, zeker. En ik denk dat ik dat moet zijn, vooral omdat het mijn derde jaar is en omdat we Pierre hebben verloren, ze willen dat iemand betrouwbaar is. En ik moet een van die mensen zijn die een nieuwe boost kan geven, vooral nu we wat moeite hebben vanuit prestatieoogpunt. Dus ik wil op zijn minst zo comfortabel mogelijk zijn als het gaat om baanprestaties, welke auto ze ook aan Yuki geven, je weet tenminste dat hij honderd procent zal geven', refereert hij aan zichzelf in de derde persoon.

'En zo wil ik me voelen', is hij stellig. Hij wil graag dat het team hem met een gerust hart de baan op kan sturen, in plaats van angst te hebben voor fouten of crashes. 'Ik wil niet dat het team zich zorgen maakt over de prestaties van de coureur, wat volgens mij niet gebeurde toen Pierre er was, vooral niet in 2021. Ik heb het gevoel dat ik meer leiderschap heb. Ik begin me meer een leider te voelen', besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws