'Als je ze in verschillende auto's zet, is Verstappen in de regen alsnog sneller dan Pérez' Formule 1
Formule 1

'Als je ze in verschillende auto's zet, is Verstappen in de regen alsnog sneller dan Pérez'

'Als je ze in verschillende auto's zet, is Verstappen in de regen alsnog sneller dan Pérez'

Mark Hughes en Edd Straw zagen dat Max Verstappen afgelopen zondag zijn klasse kon tonen in de natte omstandigheden op het circuit van Zandvoort. Sergio Pérez reed door een goede strategische keuze van Red Bull Racing aan de leiding van de Grand Prix, maar Verstappen kwam met rasse schreden dichterbij op de intermediates. Hughes denkt dat het niet uit had gemaakt in welke auto de Nederlander had gezeten, aangezien hij in de regen altijd sneller zal zijn dan Pérez. De Mexicaan stelt dat het net iets anders zit.

Afgelopen zondag was Verstappen tijdens de openingsfase van de race, toen de meeste coureurs op intermediates te vinden waren, een stuk sneller dan teamgenoot Pérez. In één ronde was het verschil tussen beide Red Bull-coureurs zelfs vier seconden. In de andere ronden waren de tijden van de Nederlander vaak ruim een seconde sneller dan die van zijn teamgenoot. Aangezien de baan aan het opdrogen was, kwamen de rijders weer naar binnen en ditmaal kreeg Verstappen de voorkeursbehandeling en kon hij middels een undercut de leiding weer overnemen.

Pérez was uiteraard niet tevreden met de keuze van het team om Verstappen als eerste naar binnen te halen. Toch waren de tijden die beide coureurs reden opzienbarend. 'Het is ongebruikelijk maar zeker niet ongehoord voor een coureur om in de regen zo veel sneller te zijn dan een gemiddelde coureur zoals Pérez', zegt Hughes bij The Race. 'Max had een taak en hij werkte eraan om die uit te voeren, terwijl Checo zich zo goed mogelijk vasthield en probeerde een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de auto's tussen hem en Verstappen, maar dat liet gewoon het duidelijke verschil zien.'

'Ik ben er absoluut zeker van dat als je ze in verschillende auto's zet, je hetzelfde patroon zou zien van Max die in de regen veel sneller is dan Checo', concludeert Hughes. Dat Verstappen een uitstekende regenrijder is, was al langer bekend. Straw weet dat Pérez, aan de andere kant, niet bekend staat als een coureur die in de regen zijn stempel drukt. 'Wat betreft Pérez is het niet alleen iets van dit jaar, hij is nooit een briljante coureur geweest in de regen volgens de Formule 1-maatstaven. Hij doet het wel aardig, maar hij is misschien niet iemand waarop je zou wedden om uit te blinken in natte omstandigheden.'

Pérez heeft simpele verklaring voor groot verschil met Verstappen

Het verschil tussen de coureurs van Red Bull was waarschijnlijk ook wat groter door de instructies die Pérez te horen kreeg. De Oostenrijkse renstal dacht in eerste instantie dat er meer regen zou vallen, waardoor de Mexicaan zijn best moest doen om zijn banden niet op te branden. 'Het team vertelde me dat er meer regen zou komen. Het circuit was aan de droge kant, dus als ik had gepusht, had ik de intermediates compleet vernietigd. Helaas hadden we niet goed ingeschat dat er meer regen zou komen, anders hadden we meer kunnen pushen in die eerste stint en waarschijnlijk langer aan de leiding kunnen blijven', aldus Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws