Sainz senior bevestigt gesprekken tussen zijn zoon en Audi: 'Op dit moment nog niets concreet' Formule 1
Formule 1

Sainz senior bevestigt gesprekken tussen zijn zoon en Audi: 'Op dit moment nog niets concreet'

Sainz senior bevestigt gesprekken tussen zijn zoon en Audi: 'Op dit moment nog niets concreet'

Carlos Sainz senior heeft bevestigd dat zijn zoon heeft gesproken met het team van Audi. De coureur van Ferrari heeft nog geen duidelijkheid wat betreft 2025, maar de Duitse renstal lijkt een serieuze optie te zijn voor Carlos Sainz junior. Er zijn nog geen concrete gesprekken geweest tussen beide partijen, maar de tijd voor Ferrari begint wel te dringen. Sainz senior stelt namelijk dat zijn zoon voor 2024 wil weten waar hij aan toe is voor de toekomst.

Aangezien het contract van Sainz junior nog niet is verlengd bij Ferrari, waren er meerdere speculaties over zijn toekomst. De coureur is meermaals gelinkt met Audi, wat niet vreemd is, gezien de relatie van zijn vader met het team. Sainz senior bevestigt dat er gesproken is met de Duitse autofabrikant. 'Natuurlijk is er contact, maar op dit moment is er niets concreets', zegt de Spanjaard bij PlanetF1. 'Maar natuurlijk is Audi in beweging. Ze werken hard. Ze hebben de ambitie om echt goed te worden.'

Het team van Audi heeft één voordeel en dat is de nieuwe CEO. Andreas Seidl werkte namelijk eerder al met Sainz junior bij McLaren en die relatie was altijd goed. 'Ik denk dat het feit dat Andreas een paar jaar met Carlos heeft samengewerkt bij McLaren ervoor heeft gezorgd dat ze elkaar heel goed kennen en daar een heel succesvolle tijd hebben gehad. Ik denk dat Andreas een van de mensen is die Carlos echt meer waardeert vanwege de kwaliteit die hij met zijn snelheid en feedback kan leveren.'

Sainz junior wil voor 2024 duidelijkheid

De contractverlenging van de Ferrari-coureurs is momenteel geen prioriteit voor Frédéric Vasseur. De teambaas wil eerst de andere problemen binnen het team oplossen voordat er met de rijders gesproken wordt. Dat kan Sainz junior naar de uitgang wijzen. 'Ik denk dat Carlos, hij heeft nog steeds een jaar op zijn contract en zijn wens, zoals hij eerder heeft gezegd, is dat hij wil weten wat er na 2024 gaat gebeuren. Omdat hij echt graag 2024 wil beginnen met een idee over wat er daarna gaat gebeuren', aldus de vader van de Ferrari-rijder.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws