Villeneuve denkt dat Verstappen Hamilton naast zich wil hebben: 'Dan kan hij dat aan de wereld laten zien' Formule 1
Formule 1

Villeneuve denkt dat Verstappen Hamilton naast zich wil hebben: 'Dan kan hij dat aan de wereld laten zien'

Villeneuve denkt dat Verstappen Hamilton naast zich wil hebben: 'Dan kan hij dat aan de wereld laten zien'

Jacques Villeneuve denkt dat Max Verstappen stiekem Lewis Hamilton nog als teamgenoot wil hebben. Zo kan de coureur van Red Bull Racing laten zien dat hij daadwerkelijk de beste coureur in het veld is. Desondanks lijkt de Oostenrijkse renstal zich gewoon te gaan houden aan het contract van Sergio Pérez en dat is volgens Villeneuve ook wel logisch. Red Bull hoeft zich, gezien de huidige voorsprong van Verstappen en het team, nergens zorgen over te maken.

Pérez kende voor de zomerstop een mindere periode, waardoor de titel volledig uit zicht is. De Mexicaan wilde in de tweede seizoenshelft nog louter podiums pakken, maar in Zandvoort was het verschil met Verstappen opnieuw duidelijk. De discussie over het tweede Red Bull-zitje laaide dan ook weer op. 'Als ik Red Bull was, zou ik een jonge gast in die auto zetten die erop gebrand is om te laten zien dat hij de volgende grote ster kan zijn, en misschien ook voor wat reuring kan zorgen', wordt Villeneuve geciteerd door Motorsport.com.

De enkelvoudig wereldkampioen denkt dat Verstappen, door zijn bewijsdrang, een andere teamgenoot zou voorstellen. 'Max wil waarschijnlijk Lewis wel naast zich hebben, zodat hij aan de wereld kan laten zien dat hij hem met dezelfde auto kan verslaan. Dat zou dan zijn ultieme doel zijn. Ik denk dat hij dat wel zou willen, maar ik weet niet zeker of Red Bull dat wel ziet zitten.' Helmut Marko gaf in een interview al aan dat Hamilton absoluut geen optie is, aangezien Red Bull de rust binnen het team wil bewaren.

'Waarom zou Red Bull zich druk maken?'

Ondanks het feit dat Pérez niet op het niveau van Verstappen rijdt, is Red Bull tevreden met de verrichtingen van de man uit Guadalajara. De coureur staat nog altijd tweede in het kampioenschap en de constructeurstitel kan Red Bull eigenlijk ook niet meer ontgaan. Er is dan ook geen urgentie om een vervanger aan te wijzen. 'Ik denk dat ze het niet zoveel uitmaakt', merkt Villeneuve op. 'Ze hebben immers Max. Zo lang Max wint, ze comfortabel vooraan rijden en ze alle aandacht krijgen die ze willen, waarom zouden ze zich dan druk maken?'

De verhoudingen binnen het team zijn dan ook duidelijk. 'Maar niet omdat het team dat zo besloten heeft, maar omdat Max hem steeds verslaat.' Villeneuve denkt dan ook niet dat er clausules in het contract staan van de Mexicaan. Dat was bij Ferrari, in de tijd van Michael Schumacher en Rubens Barrichello wel het geval. 'Dus als de tweede coureur sneller was, kreeg hij de instructie om langzamer te gaan. Dat laatste hoeven ze bij Pérez niet te doen', concludeert Villeneuve.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws