AMuS vult gat op bij vernieuwde F1-kalender: 'De aankondiging van Portimão volgt later' Formule 1
Formule 1

AMuS vult gat op bij vernieuwde F1-kalender: 'De aankondiging van Portimão volgt later'

AMuS vult gat op bij vernieuwde F1-kalender: 'De aankondiging van Portimão volgt later'

Bij Auto, Motor und Sport wordt gemeld dat de Grand Prix van Portugal in 2021 op de kalender staat. Hoewel deze race nog niet officieel bevestigd is toen de aangepaste 2021-kalender aangekondigd werd, lijkt het volgens het Duitse autosportmedium slechts een kwestie van tijd voordat de 'TBC' in het schema opgevuld is.

'In plaats van China en Vietnam vinden er nu twee races plaats in Europa, die in 2020 ook al als 'reserveraces' gezien werden', weet Michael Schmidt, werkzaam voor het medium. Van de eerste is al definitief bekend welk evenement het gaat worden. De Grand Prix van Emilia Romagna staat nu op 18 april op de agenda.

'Daarna volgt de Grand Prix van Portugal op 2 mei, in Portimão. De datum is nog niet opgevuld in de meest recente uitgave van de kalender omdat de aankondiging van de race in Portugal op een later tijdstip zal zijn', aldus de berichtgeving omtrent het laatste lege plekje van het vernieuwde tijdschema van 2021.

Monaco in de problemen

Naast de Chinese en Vietnamese Grand Prix is ook de Grand Prix van Australië verdwenen van het begin van de 2021-kalender. Volgens Schmidt kostte het afbreken van de race vorig jaar Melbourne meer dan tien miljoen dollar (iets meer dan 6 miljoen euro, red.), omdat ze het hele evenement opgebouwd hadden, om het vervolgens weer af te bouwen. Monaco kampt blijkbaar met een vergelijkbaar scenario.

In principe werkt het namelijk ook in Monaco zo. Uiterlijk half mei moeten ze weten of het evenement te realiseren valt, anders wordt er op- en afgebouwd voor niets. Mochten ze voor die tijd positieve berichten krijgen vanuit de Formule 1 en de leidinggevenden binnen de stadstaat, dan kan het evenement alsnog doorgang vinden.

De 2021-kalender van de Formule 1

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws