Arnoux ziet Red Bull 'te veel punten' pakken: 'Ferrari moet op korte termijn races winnen' Formule 1
Formule 1

Arnoux ziet Red Bull 'te veel punten' pakken: 'Ferrari moet op korte termijn races winnen'

Arnoux ziet Red Bull 'te veel punten' pakken: 'Ferrari moet op korte termijn races winnen'

Mario Andretti en René Arnoux, twee voormalig coureurs van het team van Ferrari, denken dat de Italiaanse renstal het tij nog kan keren. Momenteel staat Ferrari 76 punten achter Red Bull Racing in het kampioenschap, en heeft het team van Max Verstappen en Sergio Pérez de laatste zes races weten te winnen. De voormalig rijders weten dat Ferrari het momentum snel in handen moet krijgen, anders wordt het lastig voor Ferrari om de rollen in het kampioenschap nog om te draaien.

Andretti denkt dat Ferrari zich nu vooral moet gaan richten op de aankomende races. 'Dit is het moment om niet te veel na te denken over wat er de afgelopen tijd met Ferrari is gebeurd', zegt de Amerikaan in Autosprint. De voormalig coureur weet dat de Italiaanse renstal aan de betrouwbaarheid moet werken. 'Het team moet gewoon doorgaan en hun problemen tot op de bodem uitzoeken. Het klopt dat het niet leuk is om nu al zover achter te staan in het klassement, maar er kan nog van alles gebeuren in deze fase van het kampioenschap.'

Andretti denkt dan ook dat Ferrari nog steeds veel kans maakt op de titel. 'Natuurlijk ligt de strijd nog steeds open, want er zijn nog veel punten te winnen. De F1-75 is daarnaast in elke race een hoofdrolspeler geweest. Er moeten gewoon een aantal dingen veranderen en als alles eenmaal op zijn plaats is gevallen, dan kunnen de twee coureurs geweldige dingen bereiken. Daarom moet Ferrari vooruit kijken en blijven vechten, want alles is nog mogelijk.' De achterstand van Charles Leclerc op Max Verstappen is momenteel 49 punten.

Arnoux: 'Ferrari moet gerichte keuzes maken'

Ferrari had dit seizoen als doel om competitief te zijn. Ondanks dat dit is gelukt, weet Arnoux dat Ferrari snel weer races moet zien te winnen. 'Men moet niet vergeten dat Ferrari eigenlijk vanaf nul is begonnen. Het team had een veel minder competitieve auto verwacht. Nu heeft Red Bull echter wel al te veel punten weten te pakken en is er geen tijd meer te verliezen. Als het team op korte termijn geen Grands Prix wint, wordt het onmogelijk om de situatie nog om te draaien.'

Ook tijdens de Grand Prix van Canada liep niet alles op rolletjes voor Ferrari. 'Leclerc had moeite om Ocon in te halen en we zagen ook dat het lastig was voor Sainz om echt een vuist te maken tegen Verstappen.' Bovendien vindt Arnoux dat de Spanjaard hoe dan ook een belangrijkere rol moet gaan spelen. 'Hij moet goed worden geholpen, zodat hij Leclerc weer kan helpen. Leclerc is consequent de snelste van de twee. Ferrari moet nu gerichte keuzes gaan maken en dan kan er iets goeds ontstaan', aldus de Fransman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws