Aston Martin opnieuw naar de stewards met Ferrari na straf Alonso in China Formule 1
Formule 1

Aston Martin opnieuw naar de stewards met Ferrari na straf Alonso in China

Aston Martin opnieuw naar de stewards met Ferrari na straf Alonso in China

Aston Martin heeft gevraagd om een herziening van de straf die Fernando Alonso tijdens de sprintrace van de Grand Prix van China kreeg, zo meldt de FIA. Het contact tussen Alonso en Carlos Sainz betekende het einde van de race van de Aston Martin-coureur. Vertegenwoordigers van de Britse renstal en Ferrari moeten zich op vrijdag 3 mei melden bij de stewards.

Aston Martin tekende ook al bezwaar aan tegen de resultaten van de kwalificatie in China, toen Sainz spinde en naast de baan belandde, waarmee hij een rode vlag veroorzaakte. De Spanjaard deed na de rode vlag gewoon weer mee, de monteurs hadden tijden om de auto te repareren. Aston Martin was van mening dat de Ferrari-coureur niet meer had mogen deelnemen aan de kwalificatie. De FIA zag dat echter anders, waardoor het protest werd afgewezen. De Britse renstal was nog niet uitgepraat, in de sprintrace raakten Alonso en Sainz elkaar en dat was de uiteindelijke reden waarom de 42-jarige uitviel.

Op 23 april diende Aston Martin een right to review in bij de FIA. In het document is de straf van Alonso vastgelegd voor zijn aandeel in het gevecht met Sainz in de sprintrace. Alonso kreeg drie strafpunten op zijn licentie voor het incident. Op vrijdag 3 mei, de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Miami, zullen vertegenwoordigers van beide teams zich melden bij de stewards. Dat gebeurt om 14:00u Nederlandse tijd. Voor Aston Martin is het belangrijk, omdat ze dan 'nieuw en significant' bewijs kan leveren om te laten zien dat de stewards die de straf aan Alonso uitdeelden het niet bij het rechte eind hadden.

Alonso en Krack hadden ongenoegen al geuit

Het was na de sprintrace duidelijk dat Aston Martin het absoluut niet met de straf eens was. De stewards deelden de straf uit op basis van de richtlijnen voor rijstandaarden. De 42-jarige rijder vond het niet correct. 'In bocht zeven gingen we gelijk op, maar in bocht acht probeerde ik het aan de buitenkant. Hij opende zijn lijn en gaf me geen ruimte, dus in bocht negen deed ik hetzelfde als wat hij in bocht acht deed. Toen ging ik wat wijd zodat we elkaar niet zouden raken, maar dat deed hij ook, en toen was er contact', aldus Alonso. Teambaas Mike Krack vond de straf ook wat overdreven. 'We moesten na de Grand Prix weer uren wachten op de stewards, het voelt gewoon niet eerlijk.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws