Wordt Miami weer de Verstappen-show? 'Ze moeten hem achteraan laten starten, dan krijgen we een show' Opinie
Opinie

Wordt Miami weer de Verstappen-show? 'Ze moeten hem achteraan laten starten, dan krijgen we een show'

Wordt Miami weer de Verstappen-show? 'Ze moeten hem achteraan laten starten, dan krijgen we een show'

Giedo van der Garde en Renger van der Zande verwachten 'gewoon' weer de Max Verstappen-show tijdens de Grand Prix van Miami. De Nederlander heeft er al twee keer gewonnen en de heren verwachten dat hij dit weekend zowel de sprintrace als de hoofdrace zal winnen. De layout van het circuit past bij de Red Bull Racing-coureur, en de concurrentie zal geen schijn van kans maken.

Verstappen won in 2022 en in 2023 al de Grand Prix van Miami, waarbij de race vorig jaar een keerpunt in het seizoen was. Sergio Pérez streed met Verstappen om de leiding in het kampioenschap, en even leek het erop dat de Mexicaan in Miami ging winnen. Verstappen, die vanuit het achterveld moest komen, stak daar een stokje voor. Halverwege de race kwam hij al aankloppen om de leiding in de wedstrijd over te nemen. In Miami begon de Nederlander zijn reeks van overwinningen, die hij volhield tot en met de Grand Prix van Italië 2023. 'Dit jaar wordt weer een Max-show', zegt Van der Garde in de DRS: De Race Show-podcast.

'Dat hebben afgelopen jaar natuurlijk ook gezien. De Red Bull is op dit moment een topauto, vooral als het warm is. De temperaturen zijn echt hoog daar. Je zag vorig jaar ook al dat de rijders helemaal kapot waren na de race, dus het is een van de zwaarste races van het jaar, samen met Qatar', vervolgt de oud-coureur. Hij legt uit dat dat ligt aan zowel de layout als aan het weer. 'Het eerste gedeelte van het circuit is redelijk snel, met veel snelle bochten. Dan heb je weer een lang, recht stuk en daar kan je een klein beetje koelen. Het is wel het type circuit waar je niet veel rust hebt. Alleen op het rechte stuk', zegt Van der Garde.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Wordt Miami weer de Verstappen-show? 'Ze moeten hem achteraan laten starten, dan krijgen we een show'
Terugblik naar Miami 2023: P1 en een heel grote fles champagne. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images).

'Onderschat Ferrari niet'

'Daar komt ook bij dat Florida een hoge humidity heeft. Dat hakt er heel hard in', zegt Van der Zande, die vaker in Amerika racet. 'Ik weet niet of je wel eens in Florida bent geweest in de zomer, maar dat is echt niet te doen. Iedereen zit binnen terwijl zij racen', legt de IMSA-coureur uit. 'Maar het circuit is wel heel spannend. Je gaat vlak langs de muren en als je buiten de lijnen komt is het erg glad.' Van der Zande verwacht echter niet dat dat Verstappen van zijn stuk zal brengen. 'We moeten gewoon weer naar het middenveld kijken. Het wordt spannend rondom Norris. Kan hij weer een keer een podium pakken? Kan hij Pérez het leven zuur maken? Max moeten ze gewoon achteraan zetten, dat zou het allerleukste zijn', grapt Van der Zande. 'Dan hebben we een goede show, en dan wint hij alsnog.'

In China werd verwacht dat Ferrari de grootste tegenstander zou zijn van Red Bull, dat was uiteindelijk niet zo. In Miami verwacht Van der Zande een comeback van het Italiaanse team. 'Ik denk dat je ze niet uit moet vlakken, want heel eerlijk, dat is natuurlijk wel een auto die altijd goed gaat op stratencircuits', zegt de coureur. 'Je hebt wat snelle bochten, maar ook veel langzame bochten, en daar zal Ferrari heel sterk zijn. Ik denk dat je Max weg ziet rijden, maar daarachter zullen er mooie gevechten plaatsvinden tussen Ferrari en Norris.' Van der Zande verwacht echter wel dat Ferrari het gevecht gaat winnen. Voor de rest voorspelt hij dat Lewis Hamilton zich gaat kwalificeren op de vijfde plek en een beter weekend zal hebben dan in China. 'Verstappen ligt zondag 57 rondes aan de leiding', gaat de coureur verder. 'En de top drie wordt dan Verstappen, Pérez, Sainz', sluit Van der Zande af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws