Aston Martin-teambaas over Vettel: 'We willen graag met hem verder' Formule 1
Formule 1

Aston Martin-teambaas over Vettel: 'We willen graag met hem verder'

Aston Martin-teambaas over Vettel: 'We willen graag met hem verder'

De Formule 1-teambaas van Aston Martin heeft geruchten over een mogelijke komst van Mick Schumacher weerlegd. Onlangs werd gespeculeerd dat de 23-jarige Schumacher volgend seizoen de 34-jarige Sebastian Vettel zou kunnen opvolgen in het raceteam. Het contract van Vettel loopt na dit seizoen af.

Teambaas Mike Krack bevestigde echter opnieuw zijn interesse in een verdere samenwerking met de viervoudig wereldkampioen. ‘Als je een coureur als Vettel hebt, moet je proberen hem te behouden. Het is gewoon een mix van extreme rijkwaliteit en ervaring en ook een heel, heel positief persoon die ons helpt’, zei de Luxemburger.

Krack werd dit jaar benoemd tot teambaas van Aston Martin. Hij werkt al ruim twintig jaar in de autosport en werkte in het verleden al samen met Vettel. Zo werkte Krack in 2006 en 2007 ook al met de Duitser in de Formule 1 toen hij nog engineer was bij BMW-Sauber en Vettel testrijder was. ‘Het is duidelijk dat we graag met Vettel verder willen en de rest zien we later wel’, zei de Aston Martin-teambaas tegen tv-zender RTL, die geciteerd wordt door Sportschau.

Nog geen topseizoen voor Vettel

De 50-jarige Luxemburger prees de houding van de coureur ondanks de sportieve problemen met de Aston Martin, die meestal niet snel genoeg was. ‘Zoals hij momenteel rijdt, doe je niet als je niet meer zou willen rijden’, zei Krack over zijn coureur.

Vettel kreeg eerder in het begin van dit seizoen te maken met corona, waardoor hij de eerste twee races miste. Vervolgens kwamen er geruchten dat de voormalig wereldkampioen helemaal niet meer wilde racen, en zou stoppen. De geruchten bleken niet waar te zijn want de Duitser stapte tijdens de Grand Prix van Australië gewoon weer in zijn bolide. Na zeven races staat de Aston Martin-coureur slechts vijftiende in het algemeen klassement met vijf punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws