Audi biedt update over succesvolle bouw F1-faciliteiten en personeelswerving Formule 1
Formule 1

Audi biedt update over succesvolle bouw F1-faciliteiten en personeelswerving

Audi biedt update over succesvolle bouw F1-faciliteiten en personeelswerving

Audi heeft een update geboden over de stand van zaken rondom de intrede van het automerk in de Formule 1 in 2026. De bouw van de faciliteiten in het Duitse Neuburg is volop in gang. De bedoeling is dat daar de gloednieuwe krachtbron wordt gebouwd, terwijl partnerteam Sauber het chassis in het Zwitserse Hinwil maakt.

In Neuburg wordt gewerkt aan een gebouw van 3000 vierkante meter. Dat wordt de thuisbasis van de testbanken voor de krachtbron die in 2026 achterin de nieuwe F1-auto van Audi komt te liggen. Het gebouw, bekend als F7.2, maakt deel uit van een uitbreiding van het Competence Center Motorsport, dat in 2014 werd geopend. Dat fungeert momenteel als de thuisbasis van de Dakar Rally-operatie van het automerk en in het verleden voor het WEC-team.

Audi bouwt aan nieuwe faciliteit, personeelswerving ligt ruim op koers voor behalen doel

Oliver Hoffmann, bestuurslid voor technische ontwikkeling bij Audi, legt bij Motorsport.com uit dat de faciliteit de ideale basis voor het Formule 1-project vormt. De bedoeling is dat het in het eerste kwartaal van 2024 klaar is voor gebruik. 'Audi Neuburg is vanaf het begin ontworpen om de meest veeleisende autosportprojecten aan te kunnen. Deze vooruitziende blik loont. Met de bestaande faciliteiten konden we onmiddellijk beginnen met het Formule 1-project', stelt Hoffmann.

'De uitbreiding zal de nodige infrastructuur creëren voor de ontwikkeling van onze F1-krachtbron op de lange termijn', gaat de topman verder. 'Met de uitbreiding van het gebouw en de installatie van ultramoderne testbanken geven we ons ontwikkelingsteam de best mogelijke middelen om succesvol te zijn in de topklasse van de autosport', is Hoffmann strijdvaardig.

Naast de bouw van de faciliteiten is Audi ook op zoek gegaan naar nieuw personeel. Inmiddels zijn al 220 man aangetrokken, waarmee de fabrikant op koers ligt voor het doel om medio 2023 driehonderd man binnen te hebben gehaald. Toezichthouder Adam Baker is tevreden gestemd. 'Het ontwikkelen van een krachtbron voor 's werelds meest veeleisende raceserie in Duitsland is een grote uitdaging. We hebben nu al een geweldig team in onze vestiging in Neuburg dat voortdurend groeit.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws