Vasseur blij met samenwerking Audi: 'Was onmogelijk om door te gaan als onafhankelijk team' Formule 1
Formule 1

Vasseur blij met samenwerking Audi: 'Was onmogelijk om door te gaan als onafhankelijk team'

Vasseur blij met samenwerking Audi: 'Was onmogelijk om door te gaan als onafhankelijk team'

Frédéric Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo, geeft aan dat Sauber zonder Audi niet verder had kunnen komen in de Formule 1. Voor de Mexicaanse Grand Prix werd bekendgemaakt dat vanaf 2026 de twee met elkaar in zee gaan. Dat is de redding voor de Zwitserse renstal, want volgens Vasseur was het team dat momenteel Alfa Romeo heet op deze manier in de koningsklasse niet hogerop gekomen.

De Fransman verwacht dat de samenwerking met Audi grote impact gaat hebben op Sauber. 'Vanaf mijn perspectief was het onmogelijk geweest om door te gaan als onafhankelijk team', begint Vasseur, geciteerd door Motorsport.com. Het Zwitserse team is actief in de Formule 1 sinds 1993 en heeft vooralsnog weinig succes gekend. Met problemen als rode draad eindigden de auto's van het team vaak niet. Alleen tussen 2006 en 2009 waren er regelmatig goede resultaten dankzij de samenwerking met BMW met zelfs een overwinning voor Robert Kubica. Daarna ging het weer hard achteruit.

Vasseur: 'Ik denk dat het een goede manier van samenwerken is'

Momenteel is het probleem van het team voornamelijk op het gebied van financiën volgens Vasseur. Kleine onafhankelijke teams als Sauber hebben het erg moeilijk. 'Wij zitten nog lang niet op de limiet van het budgetplafond. Uiteindelijk zullen we dit gaan benaderen, maar hoe snel dat gaat zijn is afhankelijk van de resultaten in de toekomst', legt de teambaas uit. 'Een samenwerking als deze helpt ons doel als team op de lange termijn.'

Vanaf 2026 zal de motor bij Audi vandaan komen, maar het chassis zal nog steeds in Zwitserland gebouwd worden. 'Ik denk dat dat een goede manier van samenwerken is. We hebben naar soortgelijke samenwerkingen van andere teams gekeken en zijn tot dit resultaat gekomen. Ik vind het belangrijk dat men niet kijkt naar aandelen of naar wie managet wie, maar dat we een bepaalde manier van denken creëren', eindigt Vasseaur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws