Audi toont interesse in Sainz: 'Maar 2026 is nog erg ver weg' Formule 1
Formule 1

Audi toont interesse in Sainz: 'Maar 2026 is nog erg ver weg'

Audi toont interesse in Sainz: 'Maar 2026 is nog erg ver weg'

Adam Baker, de CEO van Audi Formula 1 Racing, heeft bij Spaanse media een aantal details bekendgemaakt van het nieuwe project van Audi in de Formule 1. Behalve dat het team in drie jaar wil proberen aan de top te komen, meldt hij dat Carlos Sainz de coureur is waar interesse in is.

Baker was in maandag in Madrid om een aantal details bekend te maken over de plannen van Audi. 'Het zal een uitstekende kans zijn voor Audi, want in 2026 breekt een nieuw tijdperk aan, met nieuwe motoren en een nieuw chassis, waarin efficiëntie de overhand zal hebben en de introductie van duurzame brandstoffen zal plaatsvinden', vertelt hij, geciteerd door de Italiaanse tak van Motorsport.com.

'Om nog maar te zwijgen van het feit dat Formule 1 een geweldig marketingplatform is om het grote potentieel van Audi te laten zien', vervolgt Baker. De motorleverancier heeft het voordeel dat het binnenkomt op het moment dat nieuwe reglementen ingaan en daardoor op gelijke voet kan beginnen. Audi heeft dan ook een ambitieuze doelstelling. 'Het is redelijk om te denken dat het drie jaar zal duren om aan de top te komen, hoe ingewikkeld de Formule 1-uitdaging ook is, maar we zouden graag wat podiumplaatsen behalen in ons debuutseizoen.'

'Het zou geweldig zijn om Sainz te hebben'

Audi heeft nog niet bekendgemaakt met welk team het gaat samenwerken, maar Sauber is de naam die momenteel veel gelinkt wordt aan de leverancier. Toch kan Baker daar niks over kwijt. 'In principe sluiten we ons aan bij een bestaande partner. Over Sauber kunnen we niet praten, maar het vinden van de juiste partner is cruciaal, want dat is wat ons uiteindelijk in staat zal stellen om in de toekomst te slagen.'

Welke coureurs Audi wil moet de tijd uitwijzen. 'We zullen de markt volgen met het oog op 2026, dus het is te vroeg om te denken aan coureurs en testcoureurs. Er is nog tijd', vertelt Baker. Toch is er een coureur die de CEO van Audi Formula 1 Racing interessant vindt. 'Het zou geweldig zijn om Sainz te hebben, maar 2026 is erg ver weg. De hele ontwikkelingsfase van een nieuw project is erg belangrijk en het hebben van een ervaren coureur is essentieel', eindigt hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws