Bepaalt de bandenkeuze van Pirelli bandenkeuze de pikorde in het middenveld? Formule 1
Formule 1

Bepaalt de bandenkeuze van Pirelli bandenkeuze de pikorde in het middenveld?

Bepaalt de bandenkeuze van Pirelli bandenkeuze de pikorde in het middenveld?

Op het middenveld gaat het op en neer qua prestaties van de teams. Dat heeft te maken met de baanindeling, de eigenschappen van de auto, maar ook met de type banden die worden gebruikt. Alfa Romeo houdt niet van de C5-band, Alpine juist wel. Auto, Motor und Sport geeft daarom antwoordt op de vraag: bepaalt de bandenkeuze van Pirelli de eindstand in het middenveld?

Op de eerste drie plaatsen is de stand duidelijk. Ferrari en Red Bull Racing gaan aan de leiding, het maakt niet uit op welke baan en op welke banden. Ferrari heeft meer downforce en meer vermogen, Red Bull een betere efficiëntie. Mercedes is de nummer drie. Soms dichter bij de top, soms wat verder weg. Maar altijd voor het middenveld. Hoe strakker het asfalt, hoe beter voor Mercedes. Onafhankelijk van de band en het type circuit.

Vanaf de vierde plaats wordt het wisselvalliger. Soms is het Alpine, soms McLaren en soms Alfa Romeo. Maar ook Alpha Tauri, Aston Martin en Haas hebben hun hoogtepunten. De volgorde wordt niet alleen bepaald door de baanindeling en de kenmerken van de individuele auto's, maar ook door de bandencompounds die Pirelli levert.

Dit vinden de teams van de banden

'Alpine doet eigenlijk altijd vooraan het middenveld mee op de C5-band: in Melbourne, Monte Carlo, Baku en Montreal lieten ze dit zien. Daar had Alfa Romeo zijn problemen. Aan de andere kant presteerde Alpine slechter toen Pirelli de C3- of C4-banden had gekozen . Bij Alfa Romeo is het andersom, zij presteren duidelijk beter op deze banden dan op de C5-band. McLaren geeft de voorkeur aan de zachtere banden, Haas aan de hardere.'

'De AT03 van AlphaTauri lijkt geen voorkeur te hebben. Hierbij speen de bochten een rol. Aston Martin wordt pas serieus genomen sinds het debuut van de B-versie. Na vier races kunnen we zeggen: de C5-band werkt op de AMR22B. En bij de groene auto's verslijten hun banden niet te veel, zelfs niet met de zachtere soorten rubber.'

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittanië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws