Binotto betwijfelde kans op Hongaarse zege: 'Denk niet dat we hadden kunnen winnen' Formule 1
Formule 1

Binotto betwijfelde kans op Hongaarse zege: 'Denk niet dat we hadden kunnen winnen'

Binotto betwijfelde kans op Hongaarse zege: 'Denk niet dat we hadden kunnen winnen'

Bij Ferrari-teambaas Mattia Binotto zakte de moed in de schoenen tijdens de race op de Hungaroring. Door de wisselende weersomstandigheden en een fiasco met de strategie zag hij de kans op een overwinning kleiner en kleiner worden. Het tempo dat de rode bolides op de vrijdag en de zaterdag lieten zien leek aan de horizon verdwenen te zijn.

Hoewel Charles Leclerc zijn snelheid ver te zoeken was nadat hij met een pitstop overstapte op de harde band, houdt Binotto zich, in gesprek met Motorsport.com, vast aan de omstandigheden van de race. Het was te merken dat temperatuurwisselingen gedurende het weekend invloed hadden op de F1-75. De zondag was relatief koel, waarmee ze rekening moesten houden voor de bandenstrategie.

Naast de mogelijke fout betreffende de bandenkeuze voor Leclerc, dacht de teambaas van Ferrari dat de snelheid die ze over het algemeen hadden toch al niet genoeg zou zijn voor een overwinning. 'Ik denk niet dat we de race konden winnen en de reden daarvoor weet ik niet. Wat we misten was snelheid en ritme', vertelde de Italiaan. 'Het is de eerste keer in dertien races dat we de snelheid niet hadden om te winnen'.

Met Sainz en Leclerc startende als tweede en derde leek de kans op een zege er nog wel in te zitten. Helaas was niks minder waar, en ging Ferrari zonder podium naar huis. 'We moeten eerst naar de prestaties kijken om het te begrijpen. Ik weet zeker dat we dan zullen snappen waarom de banden niet goed werkten,' legt Binotto uit.

Sainz bespreekt enorm prestatieverschil gedurende het raceweekend

Tijdens de vrije trainingen op de vrijdag liet Ferrari een sterk tempo zien. Ook de lange stints zagen er strak uit. Carlos Sainz denkt dat er hierdoor meer te behalen was op zondag. 'Als ik kijk naar het tempo van vrijdag had het gemakkelijk een dubbel podium moeten zijn', zegt de Spanjaard. 'Elke ronde was een gevecht. De auto was uit balans. Ik kon niet aanvallen en had veel moeite.'

Sainz is hierdoor niet verbaasd dat hij op de vierde positie is geëindigd. Hij vergelijkt zijn tempo op de zachte band met die van Lewis Hamilton, waardoor het duidelijk is dat de snelheid van de Ferrari gedurende het weekend afgleed. 'We stopten vroeg vanwege de bandenslijtage. Het tempo was misschien niet slecht, maar we waren veel aan het degraderen. We moeten dit analyseren'.

De Ferrari-rijder voegt toe dat hij hier vrijdag weinig last van had. 'Ik was hard aan het pushen vrijdag en er was geen degradatie. Ik kon tijdens de race niet pushen. Voor mij ging het om de temperaturen, er was een enorm prestatieverschil dat ik niet had verwacht', aldus Sainz.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws